Avocații de la negocierile BT - Idea Bank: "Tranzacția trebuie aprobată de trei instituții"

Avocații de la negocierile BT - Idea Bank: "Tranzacția trebuie aprobată de trei instituții"

Biroul de avocatură Filip & Company, care a asistat Banca Transilvania (BT) Cluj în negocierile cu Getin Holding pentru cumpărarea grupului Idea, susține că trei instituții din România vor trebui să valideze tranzacția.

Echipa Filip & Company a acordat asistență juridică BT în legătură cu semnarea documentelor pentru achiziția acțiunilor deținute de grupul polonez Getin Holding în Idea Bank, Idea Leasing, Idea Broker de Asigurări și Idea Investment. Finalizarea tranzacției este condiționată de obținerea aprobării Băncii Naționale a României, Autorității de Supraveghere Financiară și Consiliului Concurenței, spun avocații.

Echipa Filip & Company a fost coordonată de către Alina Stancu Bîrsan (partener) (foto) și Cristina Filip (partener) și le-a inclus pe Olga Niță (partner), Rebecca Marina (senior associate), Lavinia Cazacu (associate). Asistența cu privire la aspectele de drept polonez și englez a fost acordată de către Linklaters.

Alina Stancu Bîrsan, partener în Filip & Company
„Este un privilegiu să fim din nou alături de BT într-o nouă tranzacție ce contribuie la modernizarea pieței financiare din România. Această achiziție demonstrează încă o dată forța transformațională a grupului BT, precum și faptul că sectorul serviciilor financiare rămâne unul foarte dinamic”.
Mihaela Nădășan, director adjunct  BT
“Fiecare proiect presupune un efort mare de conlucrare pentru găsirea soluțiilor care să faciliteze încheierea unei tranzacții. Profesionalismul și atitudinea constructivă a întregii echipe au fost din nou ingrediente de bază”.

Filip & Company a asistat în numeroase tranzacții de achiziții și fuziuni, inclusiv din sectorul serviciilor financiare și asigură asistență și reprezentare în litigii și arbitraje cu implicații semnificative pentru afacerile clienților. 

BT a anunţat miercuri că a semnat un acord de achiziție a acţiunilor deţinute de Getin Holding la grupul financiar Idea pentru 213 milioane de lei. Acordul a fost semnat, dar până la primirea aprobărilor entităţile Idea își vor desfăşura activitatea independent. Companiile din România sub brandul Idea aveau, în 2020, active de 2,85 miliarde lei, 60.000 de clienţi, 530 de angajaţi şi 46 de unităţi.

Comenteaza