Banca Mondială ne laudă: Vă descurcați mai bine ca alte țări

Banca Mondială ne laudă: Vă descurcați mai bine ca alte țări
Jeffrey Franks, reprezentantul FMI pentru România, a apreciat perspectivele economice ale țării. El și reprezentantul Băncii Mondiale s-au întâlnit sâmbătă cu Boc.

Premierul Emil Boc s-a întâlnit, sâmbătă, la Palatul Victoria cu delegaţia comună în România a Fondului Monetar Internaţional, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene pentru o discuţie legată de stadiul realizării acordului cu FMI, scrie NewsIn.

Reprezentantul FMI, Jeffrey Franks s-a arătat optimist în ceea ce priveşte perspectivele economiei româneşti. "Cu reformele împinse mai departe şi îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor comunitare, dacă veţi continua cu planuri solide de investiţii, credem că va exista o creştere economică pozitivă în 2012 şi chiar se va accelera (...) Dacă ne uităm la situaţia economiei româneşti acum, sunteţi într-o poziţie mult mai bună decât acum trei ani atât din punctul de vedere al creşterii economice, cât şi din cel al depăşirii unor viitoare dificultăţi care ar putea apărea. Nu numai că sunteţi într-o postură de creştere, puteţi avea creştere sustenabilă fără a dezechilibra economia", a spus Franks.

Istvan Szekely, de la Banca Mondială, s-a declarat mulţumit de măsurile luate de România şi de efectele lor. "Dacă ne raportăm la alte ţări, dumneavoastră vă descurcaţi foarte bine, iar acesta este un semn clar că politicile au fost bune", a conchis Szekely.

 

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza