Banca Transilvania a activat o platformă de donații împotriva coronavirusului

Banca Transilvania a activat o platformă de donații împotriva coronavirusului

Banca Transilvania (BT) Cluj și companiile Mobexpert, Bitdefender, Emag au lansat platforma integrată „Donează pentru linia întâi".

Aceasta a fost înființată pentru a ajuta medicii și personalul sanitar, precum și polițiștii, armata și jandarmii, care depun eforturi în aceste zile în lupta pentru viață contra pandemiei și îi cheamă pe toți cei care au posibilitatea să li se alăture.

„Facem asta pentru România, pentru comunitățile locale, pentru toți românii. Pentru noi este un semn de speranță că patru companii reușim să cooperăm în momente de criză pentru binele comunității și abia aștept să ajungem la 4.000 de companii în proiect. Cooperarea și solidaritatea sunt cel mai important lucru acum ca să trecem cu bine criza medicală și să păstrăm societatea și economia într-o formă cât mai bună, astfel încât oamenii sa fie cât mai puțin afectați. Curaj, România!", a spus Omer Tetik, director general al BT.

Cele patru companii au donat până acum 4 milioane de lei și s-au implicat în achiziții, distribuție și organizarea platformei de donații. Până acum au fost contractate peste 40 de milioane de măști, mănuși, combinezoane și 2 milioane de măști FFP2.

Produsele ajung săptămânal în țară cu avioane cargo charter, inclusiv cu avioane Tarom transformate în cargo. Necesarul de produse e centralizat săptămânal de către Departamentul pentru Situații de Urgență în colaborare cu Ministerul Sănătății, iar pe baza acestui necesar se realizează distribuția către cei din linia întâi.

Comenteaza