Banca Transilvania a ajutat 13 tineri să intre la facultate și la postliceală

Banca Transilvania a ajutat 13 tineri să intre la facultate și la postliceală

13 dintre tinerii susținuți de Fundația Clujul Are Suflet (FCAS) au intrat la facultate şi la şcoala postliceală. Ei vor studia în domenii precum ştiințe economice, informatică, inginerie, psihologie, arte, sanitar şi turism.

“Ne bucurăm foarte mult pentru reușita elevilor, este un pas mare pentru un drum mai bun în viaţă, prin continuarea studiilor. Aprecierea noastră se îndreaptă, de asemenea, către membrii echipei fundației pentru că aceste rezultate înseamnă mult efort şi suflet din partea lor”, a declarat Tiberiu Moisă, preşedintele fundației și director adjunct al Băncii Transilvania (BT).

Aceasta ajută tineri între 14 și 20 de ani, din medii sociale cu probleme, să își continue școala, să obțină note mai bune, să se pregatească pentru o meserie și să găsească un loc de muncă.

Ei beneficiază de suport educațional (asistență psihopedagogică, monitorizarea evoluției şcolare), sprijin pentru îmbunătățirea situației şcolare (meditații, ajutor la teme), consiliere (asistență socială, consiliere psihologică, psihoterapie, consiliere medicală, educație pentru sănătate), orientare în carieră, dezvoltare personală.

Toate activitățile sunt organizate la centrul de zi al fundației din Cluj-Napoca. În cei 10 ani de activitate, FCAS – cel mai mare proiect de responsabilitate socială al BT - a susținut 2.000 de tineri. 200 au promovat bacalaureatul, 130 sunt acum studenți sau au terminat facultatea, 250 au absolvit cursuri de calificare profesională, iae 400 au fost ajutați să îşi găsească un loc de muncă.

Comenteaza