Banca Transilvania a aprobat 7.000 de credite IMM Invest, de 520 de milioane de euro

Banca Transilvania a aprobat 7.000 de credite IMM Invest, de 520 de milioane de euro

Principala societate bancară din programul guvernamental IMM Invest, Banca Transilvania (BT) Cluj, a aprobat până acum 7.000 de credite, ce aduc în economie 2,5 miliarde de lei şi susţin 70.000 de locuri de muncă în România.

“60% dintre aceste finanţări au mers către microcompanii, pentru care IMM Invest este o măsură binevenită pentru continuarea activităţii” consideră conducerea băncii clujene. Microcompaniile creditate de BT prin IMM Invest sunt considerate cele care înregistrează o cifră de afaceri de până la 500.000 de lei.

Acestea au fost profitabile în 2019  - au avut cel puțin profit operaţional - şi au acum o perspectivă de business mult mai stabilă. Accesul la creditele din program a fost facilitat de cerinţele minime de garantare. Practic s-a cerut garanţia statului şi, dacă a fost vorba de un credit de investiţii, de ipotecă sau gaj pe bunurile achiziţionate în cadrul respectivului proiect.

O treime din companiile creditate de BT au primit pentru prima dată finanţare de la BT. IMM Invest înseamnă pentru BT şi 1.500 de clienţi noi creditaţi. “Am discutat mult despre numărul mare de solicitări şi despre cum să ne organizăm. Ideea noastră principală a fost de susţinere a unui număr cât mai mare de firme mici şi ne-am asigurat că cerinţele noastre sunt rezonabile pentru acestea.

Accesul la finanţare sau starea de bine a firmelor mici sau tinere este un fir roşu la BT de mulţi ani. Sigur că am acordat în egală măsura atenţie afacerilor consacrate, însă a fost limpede că va fi nevoie de un efort mare. Munceşti mai mult pentru un număr mare de credite mici, însă, dacă ar trebui să o luăm de la capăt, am proceda la fel”, a declarat Tiberiu Moisă (foto), director adjunct MidCorporate & IMM al BT.

În cele patru luni de la începerea IMM Invest, BT a acordat 70% din suma de 3,48 miliarde de lei alocată de guvern. Principalele domenii de activitate finanţate de bancă au fost comerţ, transporturi şi construcţii. Chiar dacă mare parte plafonului alocat în cadrul programului este utilizat sau în curs de utilizare, BT susține că va continua consilierea clienţilor pentru a accesa cele mai potrivite soluţii de finantare prin IMM Invest.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...