Update Banca Transilvania a aprobat conversia acțiunilor Bancpost

Banca Transilvania a aprobat conversia acțiunilor Bancpost

Administratorii Băncii Transilvania (BT) Cluj au luat decizia în privința raportului de conversie a acțiunilor Bancpost în titluri BT, ca urmare a fuziunii celor două societăți bancare.

Consiliul de Administraţie al BT a aprobat conversia acţiunilor Bancpost în acţiuni BT, la o rată de schimb de 0,11 acţiuni BT pentru o acţiune Bancpost, conform proiectului de fuziune, precum şi majorarea capitalului social al băncii clujene cu 2,6 milioane de lei, prin emiterea a 2,6 milioane de acţiuni BT, potrivit unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

CA a stabilit un preț de 2,4 lei pentru compensarea eventualelor fracţiuni de acţiuni rezultate în urma conversiei şi rotunjirilor acţiunilor, precum şi o primă de fuziune în valoare de 3,7 milioane de lei.

"În conformitate cu prevederile proiectului de fuziune aprobat de către Adunările Generale ale Acţionarilor BT şi Bancpost, preţul de retragere aplicabil acţionarilor BT este 2,437 lei, iar cel aplicabil acţionarilor Bancpost, de 0,2848 lei, determinat de catre un expert independent in conformitate cu prevederile legale", se menţionează în raportul BT.

Procesul de preluare al Bancpost va fi finalizat la 31 decembrie, până la finalul anului cele două bănci funcţionând separat. Ultima zi lucrătoare la Bancpost va fi 28 decembrie, iar prima zi lucrătoare din anul viitor la BT va fi 3 ianuarie 2019. 

BT a achiziționat Bancpost de la Eurobank Group în aprilie, deţinând în prezent 99% din capitalul social al Bancpost. Ulterior momentului achiziţiei a fost demarată integrarea Bancpost în grupul financiar BT, respectiv demersul de obţinere a aprobărilor din partea autorităţilor. În septembrie BT a obţinut autorizarea fuziunii de către Banca Națională a României.

BT este cel mai lichid emitent de la BVB, valoarea sa de piaţă fiind de 11,3 miliarde de lei. Grupul financiar BT este cel mai mare din România. BT are 2,5 milioane de clienți, 500 de sedii şi 7.000 de angajați. Principalii concurenți din țară ai băncii clujene sunt BCR și BRD.

440.000 de carduri pentru clienții Bancpost

Clienții Bancpost vor primi în perioada următoare cardul corespondent BT prin curieriat, la cele 500 de sedii ale BT sau la o parte dintre unitățile Bancpost, a anunțat banca din Cluj. BT a emis 440.000 de carduri noi pentru clienții Bancpost, număr echivalent cardurilor Bancpost cu care s-au făcut tranzacții după 1 iulie 2017. Cardurile BT vor putea fi folosite de clienții Bancpost începând cu 3 ianuarie 2019.

Comenteaza