Banca Transilvania, aranjor al unui credit de 143 de milioane de euro pentru MedLife

Banca Transilvania, aranjor al unui credit de 143 de milioane de euro pentru MedLife

Societatea bancară din Cluj figurează ca aranjor principal și finanțator al unui împrumut consistent pentru rețeaua privată de sănătate MedLife.

Aceasta a semnat majorarea facilităților existente cu 40 milioane de euro prin semnarea unui credit sindicalizat de 143 de milioane. La această majorare se vor adăuga, după caz, și alte lichidităţi importante ale companiei.

Sindicatul de bănci care semnează noul credit este format din Banca Comercială Română - coordonator, aranjor principal, agent de documentație, agent de facilitate și garanții și finanțator, Raiffeisen Bank, BRD Groupe Societe Générale și Banca Transilvania, în calitate de aranjori principali și finanțatori.

Banii vor fi folosiți pentru consolidarea și extinderea grupului la nivel național, prin dezvoltarea spitalelor sale regionale, în complexitatea actului medical și calitatea serviciilor adiacente. Extinderea infrastructurii medicale și programul de achiziții sunt prioritare anul acesta.

“Avem planuri mari pentru perioada următoare și chiar dacă suntem foarte atenți și conectați la felul în care evoluează criza sanitară, acest lucru nu ne oprește să îndrăznim, să inovăm, să deschidem drumuri acolo unde alții nici nu s-au gândit să ajungă. Vom continua demersurile de cercetare inițiate încă de la începutul anului trecut”, a declarat Mihai Marcu, președintele MedLife.

Grupul a alocat între 3 și 5 milioane pentru amenajarea unui nou laborator de biosecuritate III, unde va lucra pentru prima dată cu viruși vii - cel mai modern de cercetare în zona de genetică, virusologie și biologie moleculară din România.

Compania menține ca prioritate programul de achiziții și consolidarea infrastructurii medicale la nivelul unităților din întreaga țară. MedLife va continua să își consolideze principalele segmente de business, clinici, corporate, spitale, laboratore, farma și stomatologie, având ca direcție principală adaptarea serviciilor la contextul actual.

“Facem planuri strategice, dar vom calibra investițiile și în funcție de modul în care va evolua pandemia”, a precizat Mihai Marcu. MedLife a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri pro-formă consolidată la nivel de grup de 251 milioane euro, cu o creștere preconizată de 15% în acest an. Cifrele bugetate nu includ achizițiile anunțate în 2020, care vor fi adaugate pe măsură ce procedurile de finalizare se vor încheia.

Comenteaza