Banca Transilvania a donat 1,4 milioane de lei pentru aparate de ventilație mecanică

Banca Transilvania a donat 1,4 milioane de lei pentru aparate de ventilație mecanică

Societatea bancară clujeană a decis să facă o donație pentru cumpărarea de aparatură și de echipamente pentru spitalele de stat din România, în condițiile crizei coronavirusului. 

“Încercăm să facem tot ce ţine de noi pentru a susţine românii, aşa încât BT donează 1,4 milioane de lei pentru cumpărarea unor aparate de ventilaţie mecanică, echipamente şi materiale pentru spitale de stat din România. Ne alăturăm astfel efortului Asociaţiei Dăruieşte Viaţă (ADV) şi medicilor de a ajuta cât mai mulţi oameni. Solidaritatea este cea de care avem nevoie cel mai mult în această perioadă“, a justificat demersul Omer Tetik, director general al BT. 

"Avem nevoie de reacții rapide. De măsuri urgente. De prioritizarea acțiunilor care să protejeze vieți. Odată cu creșterea exponențială a cazurilor de infectări cu coronavirus situația va fi critică în România. Avem exemplul Italiei și știm situația sistemului nostru medical. Societatea civilă s-a mobilizat – am încurajat oamenii să rămână acasă, să respecte carantina și izolarea. Am strâns fonduri pentru a ajuta spitalele cu echipament de protecție și aparatură medicală. Avem nevoie însă de reacția rapidă și eficientă a autorităților. Nu ne mai permitem să așteptăm.

Am creat o listă de măsuri urgente pe care autoritățile trebuie să le ia, după ce am analizat experiența Italiei, sistemul nostru medical și informațiile primite de la medicii din România: obținerea de materii prime pentru producția locală de dezinfectanți pentru sistemul medical; achiziția de echipamente de protecție pentru personalul medical, în număr cât mai mare; creșterea numărului de aparate de ventilație achiziționate; cooptarea companiilor din industriile farmaceutică, medicală, textilă pentru suplimentarea stocurilor; creșterea capacității de testare, obținerea de sprijin internațional de la statele care pot ajuta (China)" a transmis ADV. 

Comenteaza