Banca Transilvania a făcut un profit de 55 de milioane de euro

Banca Transilvania a făcut un profit de 55 de milioane de euro
Profitul net al Băncii Transilvania pe primul trimestru al anului este de 246 milioane lei, iar cel al grupului financiar BT, de 267 de milioane. În această perioadă societatea bancară clujeană a acordat 36.000 de credite noi clienților retail, întreprinderi mici şi mijlocii şi corporate.

„A fost un început de an bun, cu rezultate conform obiectivelor şi aşteptărilor. Datorită perspectivelor dezvoltării economice din România suntem încrezători privind continuarea planurilor ambiţioase de creştere şi consolidare a băncii şi a grupului BT. Suntem atenți la oportunităţile pieței bancare locale şi investim în digitalizare. Focusul nostru rămâne perfecționarea relației cu clienții, creşterea eficienței şi a valorii de piață a băncii”, a declarat Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administrație al BT.
 
Grupul BT a încheiat trimestrul I cu active de 52,1 miliarde de lei, din care 51,9 miliarde aferente băncii, creditele nete reprezentând 54% din activele grupului. În perioada ianuarie – martie 2017, la nivel brut, creditele BT au crescut cu 3%, pe toate liniile de afaceri, iar raportul credite/depozite era de 73%.
 
Banca a lansat o platformă destinată micilor întreprinzători, întărind interesul pentru încurajarea acestui segment al economiei româneşti. Până acum, platforma a avut 3.000 de cereri de credit. 820.000 de clienți folosesc acum internet banking de la BT, iar 300.000 de accesează prin mobile banking produsele şi serviciile băncii.

BT are un portofoliu de 2,9 milioane carduri, care a generat tranzacții cu 23% mai mari față de perioada similară a anului precedent. Cota de piață a băncii în funcție de volumul tranzacțiilor cu cardul este de 19%. Prin programul de loialitate Star, BT are un portofoliu de 331.000 de carduri de credit.

Banca din Cluj a acordat 5 milioane de lei unor programe din domenii precum educație financiară şi antreprenorială, sport, cultură şi cauze sociale. Solvabilitatea băncii, luând în considerare profitul pe trimestrul I, este de 19,3%; fără profit, aceasta este de 18,52%. Raportul aferent trimestrului I 2017 va fi disponibil din 26 aprilie. BT se afla la finele anului trecut pe locul doi în topul băncilor din România în funcţie de active, după BCR şi înaintea BRD.

Comenteaza