Banca Transilvania a instalat primul bancomat contactless

Banca Transilvania a instalat primul bancomat contactless

Un ATM de ultimă generație fără fantă pentru card a fost instalat în premieră în România de către Banca Transilvania (BT) Cluj. 

Banii se pot retrage cu telefonul, prin aplicația BT Pay și Apple Pay, cu oricare dintre accesoriile colecției BT Pay şi cu cardurile BT contactles. Noutatea este valabilă, de asemenea, pentru clienții BT care folosesc aplicația NEO private beta.

Aparatul a fost instalat în Promenada Mall, din București. În iulie, BT a devenit prima bancă din România de la care clienții pot retrage contactless bani de la bancomat cu telefonul sau cu cardul fără a fi introdus în fantă. În decurs de trei luni, clienții BT au făcut peste 600.000 de retrageri contactless de la ATM.

Prin accesul contactless la bancomate, clienții BT au la dispoziție toate funcționalitățile de până acum ale ATM-urilor, cu excepția celor de activare a cardului şi de personalizare a PIN-ului, din motive de siguranță.

BT menționează că este singura bancă din România care oferă, prin colecția BT Pay, o serie de alternative de plată contactless: ceas, brățară, sticker, aplicația BT Pay, Garmin Pay, Fitbit Pay şi tastatura/ extensia BT Pay. Principalii concurenți din țara noastră ai BT în sectorul bancar sunt BCR și BRD.

 

Comenteaza