Banca Transilvania a lansat un fond de investiții pentru plasamente în dolari

Banca Transilvania a lansat un fond de investiții pentru plasamente în dolari

BT Asset Management (BTAM), al treilea jucător pe piața fondurilor mutuale din România, a anunțat că lansează BT Dolar Fix, primul său fond de investiții cu emisiunea de unități de fond denominată în dolari americani.

Acesta este destinat clienților persoane fizice sau juridice care doresc să efectueze investiții în dolari în instrumente de venit fix, cu o flexibilitate ridicată. Plasamentele predominante ale fondului sunt depozitele bancare în dolari americani.

“Am adăugat în portofoliul de produse BTAM acest produs pentru că am observat trendul crescător privind economisirea pe termen lung în dolari, precum şi tendința de apreciere din ultima perioadă a acestei valute în raport cu altele. Estimăm în continuare creşterea apetitului local pentru economisirea în dolari americani, cu atât mai mult cu cât pe piață sunt puține produse de acest fel“, a declarat Aurel Bernat, director general al BTAM.

Detalii despre BT Dolar Fix

- Fond de investiții preponderent în depozite bancare negociate, în dolari
- Subscrierile şi răscumpărările se efectuează în dolari, fără comision
- Urmăreşte obținerea unei creşteri moderate, în condiții de lichiditate sporită
- Comision de cumpărare şi de răscumpărare: 0
- Investiția poate fi realizată în sediile BT
- Suma minimă la momentul adeziunii trebuie să fie echivalentă cu o unitate de fond
- Investițiile ulterioare și răscumpărările fondului BT Dolar Fix se pot realiza și online

BTAM este compania grupului financiar BT specializată în administrarea de investiții prin fonduri deschise şi închise de investiții. Are 13 fonduri de investiții cu 40.000 de clienți activi şi 3,6 miliarde de lei în administrare. Clienții au în portofoliu o gamă largă de instrumente financiare - titluri de stat, obligatiuni, depozite şi acțiuni. Cota de piață a BTAM era de 16% la finalul anului 2018.

Comenteaza