Banca Transilvania are “coleg” nou din România pe bursele internaționale

Banca Transilvania are “coleg” nou din România pe bursele internaționale

Compania informatică Bittnet Systems va intra alături de Banca Transilvania (BT) Cluj, Nuclearectrica București și Teraplast Bistrița în indicii internaționali FTSE, completând astfel “careul de ași” al României.

România va avea astfel patru companii în aceaste liste: Bittnet și Teraplast (TRP) în indicii FTSE Global Micro Cap și FTSE Total-Cap, iar BT și Nuclearelectrica, în indicii pentru piețe emergente.

„Anunțul FTSE Russell este o veste foarte importantă pentru întreaga piață de capital, cu atât mai mult pentru toți cei care au ales să investească în acțiuni Bittnet. Promovarea României la statutul de piață emergentă secundară are beneficii nu doar pentru companiile care intră în indicii pentru piețe emergente, ci și pentru alte companii care odată cu includerea în indicii pentru microcaps, intră pe radarele unor noi investitori internaționali care urmăresc acești indici”, a spus Radu Hanga, președintele BVB.

„Aceasta reprezintă încă o confirmare a faptului că și companiile antreprenoriale, uneori etichetate prea ușor ca fiind mici, pot aduce lichiditate semnificativă în piață. Această decizie a FTSE Russell, la cinci luni de la includerea acțiunilor noastre în indicele BET-XT, ar trebui să dubleze semnalul pentru investitorii profesioniști locali, de a-și diversifica portofoliile, oferind expunere atât de necesară într-o companie de IT cu creștere accelerată”, a declarat Cristian Logofătu, cofondator al Bittnet Systems:

Furnizorul global de indici FTSE Russell a anunțat, în 2019, promovarea pieței de capital din România la statutul de piață emergentă secundară. Din 21 septembrie 2020, România este inclusă propriu-zis în acești indici dedicați piețelor emergente.

Lista finală a companiilor care urmează să fie incluse în indici va fi anunțată în 5 martie. FTSE Global Micro-Cap face parte din seria de indici FTSE Total-Cap și se adresează companiilor din sectorul micro. Includerea companiilor românești în acești indici contribuie nu doar la vizibilitate, ci și la atragerea de capital din partea administratorilor de fonduri.

Comenteaza