Banca Transilvania face o ofertă acționarilor minoritari din Bancpost

Banca Transilvania face o ofertă acționarilor minoritari din Bancpost

Banca Transilvania (BT) va lansa oferta de achiziţie a participaţiilor deţinute de acţionarii minoritari la Bancpost, conform unui anunţ al instituţiei de credit din Cluj.

"Oferta de preluare vizează achiziţionarea a 25.146.694 acţiuni din capitalul social Bancpost, ceea ce constituie 0,85% din numărul total de acţiuni cu drept de vot. Preţul oferit pentru o acţiune este de 0,2848 lei (preţul plătit de BT către Eurobank Group), iar oferta de preluare este valabilă în perioada cuprinsă între 25/04/2018 şi 29/06/2018, pentru orice acţionar Bancpost interesat. BT va informa investorii privind rezultatele ofertei de achiziţionare imediat dupa finalizarea procedurii".

BT a semnat, în 3 aprilie, documentele de finalizare a tranzactiei pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni (99,1%) deţinut de către Eurobank Group în capitalul social al Bancpost, reprezentând 2,9 miliarde de acţiuni la o valoare de 178,6 milioane de euro.

"Pe parcursul desfăşurării procesului de achiziţie, precum şi ulterior, BT a primit multiple solicitări din partea acţionarilor Bancpost privind posibila cesiune a acţiunilor deţinute de către aceştia către instituţia de credit. BT a decis să ofere tuturor acţionarilor Bancpost oportunitatea de a încheia un acord de cesiune a acţiunilor cu BT.

Acţionarul majoritar, BT, vă oferă alternativa de a cumpara acţiunile deţinute în prezent de către dumneavoastră la Bancpost, la preţul de 0,2848 lei/acţiune (valoarea la care au fost achizitionate acţiunile Bancpost de la Eurobank Group). Această ofertă nu este obligatorie, orice acţionar Bancpost putând opta pentru încheierea acordului de cesiune doar în măsura în care doreşte acest lucru" i-a informat e acţionarii minoritari conducerea BT.

Contravaloarea acţiunilor Bancpost va fi achitată în 10 zile lucrătoare de la data înregistrării documentaţiei, la registratura BT. Plata se va face prin virament bancar, în contul bancar indicat în contract de către acţionar.

În cadrul tranzacţiei încheiate recent, BT a cumpărat şi acţiunile deţinute de Eurobank la ERB Retail Services şi ERB Leasing. În plus, BT a preluat un împrumut subordonat, în valoare de 80 de milioane de euro, datorat de Bancpost către banca mamă. Principalii concurenți ai BT pe piața din România sunt BCR și BRD.

Comenteaza