Banca Transilvania face răscumpărări pentru a distribui acțiuni angajaților

Banca Transilvania face răscumpărări pentru a distribui acțiuni angajaților

Banca Transilvania (Cluj) a răscumpărat, în perioada 14-18 ianuarie, 3,1 milioane de acţiuni, în valoare de 5,5 milioane de lei, parte a unui program aprobat pentru fidelizarea salariaţilor.

Preţul de cumpărare a fost de 1,82 lei/unitate, potrivit unei informări adresate Bursei de Valori București. Achiziţiile fac parte din programul de răscumpărare de acţiuni aprobat în 25 aprilie 2018. În perioada 7-11 ianuarie, banca a mai achiziţionat un pachet de 3,5 milioane de acţiuni, pentru 7,3 milioane de lei.

Acţionarii BT au aprobat în 2018 răscumpărarea a maximum 35 milioane de acţiuni  (0,8% din totalul celor ce compun capitalul social), la un preț minim egal cu preţul de piață de la BVB din momentul efectuarii achiziţiei şi un preţ maxim de 4 lei, pentru o perioadă de maximum 18 luni de la data publicării hotărârii, conform ZF.

Programul face parte dintr-un plan pentru derularea unui program de fidelizare a personalului pe o perioadă de cel puţin trei ani, precum și plata unor remuneraţii fixe. Societatea de Investiții Financiare 2 Moldova este cel mai mare acţionar instituţional al băncii, cu 7% din capitalul social.

Pe de altă parte, directorul adjunct al BT Mihaela Sorina Nădășan a vândut un pachet de 10.000 de acțiuni, cu 1,81 lei/unitatea, potrivit unui raport pentru piața de capital al băncii din Cluj. 

Comenteaza