Banca Transilvania finanțează un dezvoltator imobiliar cu 80 de milioane de euro

Banca Transilvania finanțează un dezvoltator imobiliar cu 80 de milioane de euro

Anchor Grup a obținut un credit de 80 de milioane de euro de la BT pentu a-și refinanța segmentul de vânzări și office. Este una dintre cele mai importante finanțări bancare acordate în ultimii ani pentru jucătorii din piața imobiliară românească.

Anchor Grup, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari, cu o istorie de 25 de ani pe piața locală, a obținut o finanțare de 80 de milioane de euro de la Banca Transilvania pentru refinanțarea segmentelor de retail și office ale Grupului. Creditul reprezintă una dintre cele mai importante finanțări bancare acordate în ultimii ani pentru jucătorii din piața imobiliară românească.

„Ne bucurăm că Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România, susține dezvoltarea proiectelor noastre, având încredere în strategia de investiții a Anchor Grup. Parteneriatul nostru cu BT este un semn pozitiv pentru piața de real estate, nu doar pentru Grupul nostru, ci și pentru toți investitorii activi din țară și pentru potențialii investitori imobiliari străini interesați de România. Disponibilitatea capitalului local este, de asemenea, un semn al maturității pieței imobiliare din România, în a cărei putere credem cu tărie, și este de natură să încurajeze această tendință și să o transfere și către alte industrii", declară Affan Yildirim, Director General, Membru al Consiliului de Administrație al Anchor Grup și Membru al Consiliului de Administrație al Shopping MallDova.

„Creditarea bancară rămâne cea mai importantă și - până în prezent - cea mai eficientă sursă de finanțare din România, accesată de industria de real estate. Prin parteneriatul cu Anchor Grup contribuim la crearea unui impact social pozitiv pe piață, prin proiecte durabile, într-un sector care joacă un rol esențial în toate aspectele vieții noastre”, afirmă Cosmin Călin, Director Executiv Mari Clienți Corporativi, Banca Transilvania.

Realizările Anchor Grup, în cei 25 de ani de prezență în România, înseamnă o serie de premiere pentru piața locală. Până în prezent, compania și-a menținut poziția de pionier prin numeroase acțiuni de succes în toate segmentele sale de business. Anchor Grup a dezvoltat primul centru comercial modern din România, București Mall-Vitan, care a devenit un reper urban. Românii au vizionat primul film 3D în Movieplex Cinema, cinematograful din Plaza România. Renovarea ambelor malluri, păstrându-le în același timp funcționale, a fost un alt proiect uriaș și o premieră pentru piața locală. În urmă cu patru ani, București Mall-Vitan a deschis porțile Designers Boutique, o inițiativă unică dedicată tuturor designerilor și brandurilor locale de modă. InCity Residences, primul proiect rezidențial, dezvoltat de companie, este încă un reper pentru piața rezidențială de lux din România. De asemenea, referindu-ne la segmentul de birouri, Anchor Grup a fost primul dezvoltator care a lansat un proiect mixt integrat, Anchor Plaza fiind construit în imediata apropiere a Plaza România. Pe parcursul  activității sale, Anchor Grup s-a bazat pe proiecte sustenabile, pe termen lung, de care beneficiază diverse comunități din România.

Unul dintre cei mai puternici dezvoltatori imobiliari de pe piaţa locală, Anchor Grup și-a început activitatea în România acum 25 de ani. De atunci şi până în prezent, investiţia companiei a depăşit 500 de milioane de euro. Portofoliul său include o componentă de retail: Anchor Grup a dezvoltat primul centru comercial modern din România, București Mall-Vitan, urmat de Plaza România. În incinta acestuia din urmă, Anchor Grup a deschis cinematograful Movieplex, care le-a oferit în premieră românilor posibilitatea de a viziona filme în format 3D. În plus, investițiile din ultimii ani ale Anchor Grup vizează şi sectorul rezidențial. Acestea au început cu InCity Residences, care include peste 500 de apartamente în patru blocuri. Cel de-al doilea proiect rezidențial finalizat este Pallady Towers, care dispune de peste 200 de apartamente în două clădiri. La ora actuală, ansamblul rezidenţial Select Residences – cu peste 300 de apartamente aflate în trei imobile - este proiectul în dezvoltare al companiei, pe acest segment. Portofoliul Anchor Grup include, de asemenea, clădiri de birouri: Anchor Plaza, care are un grad de ocupare de 100%, Plaza România Offices și, respectiv, Metropol Plaza, care se află încă în lucru. Compania este condusă de Affan Yildirim, Director General, membru în Consiliul de Administrație al Anchor Grup și membru al Consiliului de Administrație MallDova.

Despre Banca Transilvania: Este cea mai mare bancă din România şi principalul finanţator al economiei, acoperind toate segmentele de clienți și linii de business în sectorul financiar. Cu o poveste începută în urmă cu aproape 30 de ani, are peste 19% cotă de piaţă, 3,4 milioane de clienţi, peste 9.000 de angajaţi, soluţii de online banking şi 500 de sedii în 180 de localităţi. Este în topul celor mai valoroase 500 de branduri bancare din lume, pe locul 302, conform Brand Finance Banking 500 (2022).

Comenteaza