Banca Transilvania și Ilan Laufer vor să aducă banii americanilor în România. Program de 500 mil. USD

Banca Transilvania și Ilan Laufer vor să aducă banii americanilor în România. Program de 500 mil. USD
Fostul ministru al IMM-urilor a devenit consultant de business în SUA

Programul Smart Start USA va asigura o finanțare de 500 de milioane de dolari pentru 10.000 de firme românești care vor să intre pe piața americană, fiind derulat în țara noastră cu ajutorul a trei societăți bancare, între care Banca Transilvania (BT) Cluj. Acesta va fi lansat oficial luna viitoare.

Echipa de proiect Smart Start USA a avut o sesiune de analiză a strategiei de implementare și a definitivat ultimele detalii, la începutul lunii octombrie platforma de înscriere în programul Smart Start USA urmând a fi lansată oficial. Programul este inițiat de către Harry Ilan Laufer, fostul ministru al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România.

”Mulțumesc pentru tot sprijinul și efortul depus de partenerii de implementare a programului Smart Start USA, în special, băncilor implicate - Piraeus Bank, BCR și BT.  Bugetul alocat finanțărilor companiilor cu capital românesc, prin intermediul programului Smart Start USA, este de 500 milioane de dolari. El va fi disponibil pentru companiile care vor aplica pentru program și vor fi admise la finanțare de către partenerii de implementare”, a declarat Ilan Laufer.

Programul urmărește să ofere susținere pentru 10.000 de companii anual. Lansarea platformei de înscriere va avea loc la începutul lunii octombrie și va fi urmată de o caravană de informare în 30 de orașe din țară.

Smart Start USA este primul program privat din România care creează un ecosistem de educație antreprenorială și financiară, un cadru de instruire și consultanță în business, oferă soluții de finanțare și produse în exclusivitate.

Program a fost creat pentru a simplifica patrunderea companiilor românești pe piețele internaționale, iar una dintre prioritățile principale este piața SUA, care reprezintă oportunități foarte mari pentru capitalul românesc.

Acesta are ca scop stabilirea de contacte directe între companiile și întreprinzătorii din România și SUA, fiind înființată, pentru facilitarea rapidă a acestora, filiala Camerei de Comerț și Industrie a României la Miami, reprezentată de Ilan Laufer, o noutate pentru întreprinderile mici și mijlocii interesate de extinderea pe piața americană și un pas important pentru implementarea Smart Start USA.

Comenteaza