Banca Transilvania intră în domeniul IT

Banca Transilvania intră în domeniul IT
BT Investments Cluj, societate a grupului financiar Banca Transilvania, a devenit acționară a companiei Timesafe, dezvoltatorul aplicației de plăți Pago.

Tranzacția a fost intermediată de BT Capital Partners, divizia de investment banking a grupului BT şi de casa de avocatură DLA Piper.  “Această investiție - fiind vorba despre un start-up - este o premieră pentru grupul financiar BT. Este încă un pas pe care BT îl face pentru susținerea antreprenorilor şi încurajarea digitalizării”, a menţionat Ömer Tetik (foto), director general al Băncii Transilvania Cluj.

Adrian Cighi, cofondator al Pago, susţine că parteneriatul va permite să accelereze dezvoltarea aplicației. „Investiția va fi folosită în special pentru dezvoltările tehnice ale produsului, pentru adăugarea de noi furnizori și noi tipuri de plăți, în beneficiul utilizatorilor noștri. Suntem convinși că împreună putem să facem din Pago una dintre cele mai utilizate aplicații de plăți din România”.
 
Timesafe este dezvoltatorul Pago, aplicație destinată gestionării şi plății facturilor de utilități, încărcării electronice a cartelelor preplătite și plata rovinietelor. Proiectul este dezvoltat în parteneriat cu BT şi cu Mastercard.

Pago este o aplicație prin care poate fi efectuată plata tuturor facturilor lunare, cu cardul, dintr-un singur cont. Aceasta simplifică plata online a facturilor prin conectarea conturilor online sau scanarea codului de bare de pe facturile a 40 de furnizori de utilități.

Comenteaza