Banca Transilvania îşi răscumpără 2 milioane de acţiuni

Banca Transilvania îşi răscumpără 2 milioane de acţiuni

Banca Transilvania este cea mai mare bancă de pe piaţa locală în funcţie de active. Recent a anunţat că rascumpără de pe piaţă un număr de 2 milioane de acţiuni. 

Banca Transilvania (simbol bursier TLV), cea mai mare bancă de pe piaţa locală în funcţie de active, a anunţat că, prin decizia consiliului de administraţie din 19 martie, a fost decisă răscumpărarea unui număr de maximum 2 milioane de acţiuni (din totalul celor 5 milioane de titluri aprobate a fi răscumpărate de către acţionari), potrivit unui raport publicat marţi la Bursa de Valori Bucureşti, a transmis Ziarul Financiar

Valoarea nominală este de 10 lei/unitate, la un preţ minim egal cu preţul de piaţă de la BVB din momentul efectuării achiziţiei. Preţul maxim ajunge la 30 de lei, ceea ce înseamnă că operaţiunea de răscumpărare poate atinge 60 de milioane de lei. În prezent, o acţiune costă 27,08 lei.

Titlurile TLV sunt pe plus cu 11,3% în 2024 şi 57% în ultimele 12 luni, peste dinamicile afişate în aceste perioade de indicele de referinţă BET. Evaluată la 21,5 miliarde de lei, banca de la Cluj a încheiat anul trecut cu un profit net de 2,41 miliarde de lei, în creştere cu 14% faţă de 2022.

Comenteaza