Banca Transilvania își revine după "șocul coronavirus". Acțiunile, la maximul ultimelor șase luni

Banca Transilvania își revine după "șocul coronavirus". Acțiunile, la maximul ultimelor șase luni

Banca Transilvania (BT) Cluj, cea mai tranzacţionată acţiune de la bursa românească, a închis luni la un preţ de 2,36 lei pe acţiune, ceea ce înseamnă o capitalizare de 12,3 miliarde de lei.

Banca din Cluj a ajuns la cel mai ridicat preţ din 6 martie încoace, după ce în luna august s-a apreciat cu 14,3%, cea mai bună lună din acest an pentru instituţia de credit, conform ZF. Luni BT s-a apreciat cu 2,6% la Bursa de Valori Bucureşti.

În 5 octombrie BT va avea data de înregistrare pentru acţionarii care vor să fie remuneraţi cu un dividend 0,11 lei pe acţiune din profitul pe 2019, echivalentul unui randament de 5% la preţurile curente de tranzacţionare. Acest lucru înseamnă că ultima şedinţă pentru achiziţia de acţiuni BT purtătoare de dividende este 1 octombrie.

În 18 octombrie  banca de la Cluj va avea şi data de înregistrare pentru acţiunile gratuite, respectiv va acorda investitorilor o acţiune gratuită la fiecare 10 acţiuni deţinute, prin majorare de capital.

Cel mai probabil la evoluția din august a băncii a stat şi faptul că în septembrie, odată cu promovarea efectivă a BVB, acţiunile BT urmează să fie incluse în indicele FTSE Global Equity Series, ca urmare a reclasificării României la statul de piaţă emergentă. Această includere, spun analiştii, va aduce o categorie nouă de investitori, vizibilitate şi lichiditate.

Comenteaza