Banca Transilvania lucrează la o aplicație de cumpărături cu telefonul

Banca Transilvania lucrează la o aplicație de cumpărături cu telefonul
Societatea bancară clujeană a anunțat că din ianuarie va lansa o aplicație de tip wallet pe telefon, aceasta fiind acum în faza pilot.

BT Pay este primul wallet din România care va permite plăți contactless, bazat pe tehnologie inteligentă de plată Visa Token Service şi MasterCard Digital Enablement Service. Telefonul inteligent va deveni un portofel digital.

Programul va presupune adăugarea în aplicație – în format digital – a cardurilor de debit şi de credit. Aplicația va putea fi descărcată pe smartphone-uri cu sisteme de operare Android şi iOS, din Google Play Store sau din App Store.

Cu ajutorul acesteia se vor putea realiza plăți în țară şi în străinătate, prin apropierea smartphone-ului de terminalele contactless ale comercianților (doar pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android, sistemul iOS nepermițând accesul NFC pentru terțe aplicații), transfer de bani între cardurile proprii şi către alte persoane care au card la BT.

De asemenea, vor fi permise consultarea detaliilor despre tranzacțiile realizate cu cardul BT, soldul şi, în cazul cardurilor de credit, sumele lunare de plată şi soldul punctelor de loialitate Star, acesarea campaniilor partenerilor BT, oferte ale băncii.

Pe lângă aplicație, BT Pay va cuprinde și accesoriile de plată lansate până acum: sticker, ceas şi brățară contactless. Banca din Cluj avea o cotă de piaţă de 13% în România, active de 54,9 miliarde de lei, 7.000 de angajaţi și 2,2 milioane de clienţi. Principalii săi concurenţi de pe piața românească sunt BCR şi BRD.

Comenteaza