Banca Transilvania, primită în Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă

Banca Transilvania, primită în Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă

Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) a anunțat că Banca Transilvania (BT) Cluj, cel mai mare finanțator al economiei românești, a devenit membru asociat al organizației.

Societatea bancară din Cluj este recunoscută pentru activitatea sa de peste 25 de ani în sectorul bancar din România, fiind prima bancă listată la Bursa de Valori București (BVB), conform ARIR. Valoarea companiei a crescut în medie cu 50% pe an de la listare.

„Investitorii sunt parteneri de bază pentru companiile listate. Pentru fundamentarea deciziilor, investitorii au nevoie de un dialog coerent în urma căruia să-şi construiască încrederea în mediul de afaceri în ansamblu, în potențialul companiei, în calitatea oamenilor care au pornit şi care conduc acea afacere”, a spus Mihaela Nădăşan, director adjunct al BT.
“Majoritatea investitorilor activi la bursă au avut măcar o dată în portofoliu acțiunile BT, companie etalon a pieței de capital din România și cea mai tranzaționată acțiune la BVB. Ne bucură să facem în cadrul ARIR o echipă puternică de profesioniști care să contribuie la proiectele importante ale pieței. Felicităm, de asemenea, BT pentru includerea acțiunilor în indicele FTSE Russell al piețelor emergente, începând din septembrie 2020”, menționează Daniela Șerban, președintele ARIR.

BT este cea mai mare din România în funcție de active, cu o cotă de piață de 16% și are 3 milioane de clienți, dintre care 700.000 creditați. Aceasta este de singura bancă romanească inclusă în clasamentul global Brand Finance Banking 500 din 2019, cu o valoare a brandului de 242 milioane de dolari.

Celelalte membre ale ARIR sunt BVB, ALRO, Antibiotice, BRK, Electrica, Electromagnetica, Franklin Templeton, Hidroelectrica, Idea Bank, Nuclearelectrica, OMV Petrom, Purcari, Teraplast, Transelectrica.

Membrii ARIR au acces la conținut exclusiv pentru implementarea celor mai bune practici în relația cu investitorii și guvernanța corporativă, sesiuni de instruire adaptate nevoilor lor și obiectivelor pentru relația cu investitorii și participă la proiecte de dezvoltare a pieței de capital.

În cadrul ARIR sunt invitate să adere: ca membru asociat – companii listate, în curs de listare sau care emit obligațiuni listate, ca membru afiliat – alte companii și ca membru profesionist – persoane cu experiență în relația cu investitorii.

ARIR este o organizație ce oferă emitenților actuali și potențiali o platformă pentru dezvoltarea profesioniștilor în relația cu investitorii și contribuie la implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii și în guvernanță corporativă.

Ea a fost înființată în 2018 și are ca membri companii listate, companii cu potențial de a deveni companii listate, administratori de fonduri,profesioniști în relația cu investitorii, precum și consultanți.

Comenteaza