Banca Transilvania, promovată la New York

Banca Transilvania, promovată la New York
Bursa de Valori București (BVB) și partenerii săi au promovat România ca destinație principală de investiții printre cele mai atractive piețele de capital din lume în fața investitorilor care au participat la conferința anuală din New York „Romania Investor Day”.

Companiile care au participat sunt Banca Transilvania, BRD Groupe Societe Generale, Aeroporturi București, BVB, Electrica, Fondul Proprietatea, Hidroelectrica, MedLife, Nuclearelectrica, Romgaz, Salrom, Transelectrica și Transgaz.
 
La eveniment 43 de reprezentanți de la 32 de fonduri de investiții, care administrează 750 de miliarde de dolari, s-au întâlnit cu 13 companii românești. Principalii parteneri ai BVB , instituții financiare, pentru organizarea conferinței au fost Fondul Proprietatea, Franklin Templeton Investments, Banca Comercială Română, Erste Group și Auerbach Grayson. 
 
Pe 20 aprilie, reprezentanții BVB au discutat cu reprezentanții FTSE Russell și S&P Dow Jones Indices despre perspectivele și condițiile de promovare a pieței de capital din România la statutul de piață emergentă, continuând astfel dialogul cu agențiile de renume. O întâlnire de lucru este planificată cu fondul de investiţii american MSCI în prima parte a lunii mai în Europa.
 
„România a făcut un pas gigantic atunci când a implementat o reformă profundă a pieței și, în consecință, a fost inclusă în Watchlist-ul FTSE Russell pentru promovarea la piață emergentă. Parte a acestui proces, întreaga piață locală de capital și țară au beneficiat și vor continua să beneficieze”, susţine Lucian Anghel, președintele BVB. 
 
Printre avantajele bursei locale prezentate s-au numărat: BVB ca piață desemnată pentru tranzacții de mari dimensiuni ale pieței secundare și primare (tranzacțiile semnificative și cele accelerate din 2017, intrarea MedLife; randamentele mari ale dividendelor, susținute de consolidarea guvernanței corporative și a calității managementului companiilor listate; întărirea capitalului instituțional local; baza curentă de noi listări, în special de companii private; condițiile standard pentru deschiderea de conturi pentru investitorii globali care vor să tranzacționeze în România, permițându-le să participe rapid și eficient în cadrul IPO-urilor; creșterea produsului intern brut al României și a perspectivelor macroeconomice.
 
Conducerea BVB a menţionat potențialul de ameliorare a lichidității pieței care rezidă în lichidarea „conturilor adormite”, popularizarea operațiunilor de împrumut a instrumentelor financiare și șansele oferite prin consolidarea arhitecturii de tranzacționare, după absorbția de către BVB a celui de-al doilea operator de piață, dar şi deciziile acționarilor BVB privind comisioanele de tranzacționare, cu reducerea costului direct de acces la piață și promovarea competitivităţii pieței de capital din România ce aspiră să devină o nouă piață emergentă.

Comenteaza