Banca Transilvania se apropie de o valoare de 3 miliarde de euro

Banca Transilvania se apropie de o valoare de 3 miliarde de euro

Banca Transilvania (BT) Cluj-Napoca a ajuns la o capitalizare bursieră de peste 13,5 miliarde de lei în această săptămână, valoarea unei acțiuni trecând de 2,6 lei.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a urcat la maximul din toamna anului 2007 încoace, în contextul în care indicele principal BET a trecut de pragul de 9.900 de puncte şi înregistrat a treia şedinţă consecutivă de creştere. Indicele principal s-a apreciat luni cu 0,16%, dinamica sa fiind susţinută în mare parte de evoluţia acţiunilor BT (+0,8%).

Astfel, banca din Cluj a închis la o valoare record a capitalizării ședința de deschidere a săptămânii, respectiv 13,4 miliarde de lei (2,8 miliarde de euro). Atunci, din rândul celor 16 acţiuni ale indicelui principal BET al BVB, şapte au fost pe plus luni, în timp ce alte şase au înregistrat scăderi. O acțiune BT era tranzacționată joi la prețul de 2,60 lei.

Conducerea BT a anunțat că în ultima parte a lunii noiembrie a răscumpărat, prin intermediul diviziei sale de brokeraj, acțiuni proprii de 4,8 milioane de lei, acestea fiind folosite pentru recompensarea managerilor, angajaților și colaboratorilor cu rezultate bune. BT este liderul sistemului bancar din România, în funcție de active, fiind urmată de BCR și de BRD.

Comenteaza