Banca Transilvania și-a lansat platforma ecologică

Banca Transilvania și-a lansat platforma ecologică

Societatea bancară clujeană a activat o platformă prin care va demara programe ecologice proprii și va finanța proiecte de mediu alte altor entități.

“Dorim să îi inspirăm şi pe alţii. Finanţăm proiecte sustenabile individual sau în parteneriat cu instituţii financiare internaţionale. Ne bucurăm că am fost desemnaţi drept un exemplu în finanţarea proiectele mediului de Global Climate Forum. Avem un model de evaluare a riscului de mediu şi a responsabilităţii sociale pe care îl folosim în toate analizele noastre de credit.

Facem voluntariat şi împădurim România, avem clădiri verzi şi respectăm clădiri istorice în care avem şi noi sedii, finanţăm programe de eficienţă energetică. Materialele noastre de comunicare şi publicitate sunt pe hârtie reciclată. Mai nou, avem oferte pentru achiziţionarea de maşini electrice”, conform conducerii BT.

"Implementarea și proiectarea celor două clădiri de birouri ale Hexagon, Vivido și Advancity, s-a realizat prin accesarea finanțărilor de la BT în 2019. Gama largă de configurații, arhitectura clădirilor și utilizarea tehnologiilor verzi cresc rata de performanță în privința consumului de resurse, eficiența energetică.

Certificarea BREEAM Excellent obținută pentru ambele clădiri de birouri conturează cea mai clară imagine a echilibrului dintre viață de la birou și cea personală", a menționat Florin Mariș, dezvoltator imobiliar.

Credite pentru investiții de mediu au mai fost acordate la companiile Rodotex, AHT, Romaqua. Ca proiect propriu al BT figurează Pădurea Transilvania: 12.000 de voluntari au împădurit suprafeţe de 60.000 ha în județele Cluj, Bistrița-Năsăud şi Bucureşti.

Banca din Cluj a alocat până acum 350.000 de euro, iar anul acesta în martie va fi plantată o nouă pădure prin voluntariat. BT are 180 de sedii și 8.800 de angajați. Principalii săi competitori în România sunt BCR și BRD.

Comenteaza