Banca Transilvania va finanța tinerele pasionate de tehnologie

Banca Transilvania va finanța tinerele pasionate de tehnologie

Banca Transilvania (BT) Cluj și Adobe România și au ales să susțină tinerele care participă în cea mai mare competiție de tehnologie și antreprenoriat feminin din lume.

400 de tinere eleve din toată țara s-au înscris în Technovation, competiție dedicată fetelor pasionate de tehnologie și business, iar acum 29 de echipe se luptă pentru un loc în marea finală.

Echipele, sub îndrumarea mentorilor, specialiști în domeniul tehnologiei informațiilor sau a profesorilor coordonatori, au avut șansa de a-și transforma ideea într-un proiect de tip startup. Au creat o aplicație mobilă care contribuie la rezolvarea unei probleme din societate și au realizat un business plan alături de o prezentare de lansare a aplicației.

Echipa a cărei idee a fost apreciată de BT se numește VOX și este formată din cinci eleve din Constanța. Tinerele au creat QReceipt, aplicație mobilă ce are ca scop reducerea gradului ridicat de poluare cauzat de tipărirea bonurilor fiscale în format fizic. Aplicația lor își propune să aducă consumatorul și unitățile comerciale pe o singură platformă, cu ajutorul căreia se poate genera un bon fiscal electronic.

“Suntem parteneri ai programului Technovation de trei ani și de fiecare dată suntem bucuroși să vedem implicarea tinerelor în competiție și faptul că fiecare echipă reușește să vină cu soluții de actualitate la problemele indentificate în comunitatea din care fac parte”, spun reprezentanții BT.

Echipa care a impresionat compania Adobe România este Tech Heroes, o echipă formată din patru tinere care au ales să vină în ajutorul persoanelor aflate în scaunul cu rotile. Wheel Away și este o aplicație mobilă cu rol de hartă, ce oferă date actualizate cu privire la traseul accesibil cu markere, stațiile de metrou dotate cu lifturi speciale și trasee multiple.

În lunile mai și iunie va avea loc jurizarea online a tuturor aplicațiilor înscrise în competiție și selectarea echipelor finaliste, ale căror proiecte vor fi premiate în cadrul unui eveniment internațional, desfășurat anul acesta online. Competiția e organizată anual în România de către Adfaber, organizație a cărei misiune este de a aduce educația mai aproape de tehnologie.

Comenteaza