Banca Transilvania va finanța un spital multidisciplinar de 12 milioane de euro

Banca Transilvania va finanța un spital multidisciplinar de 12 milioane de euro
Viitoarea unitate medicală din parcul de business Iride

Banca Transilvania (BT) Cluj va contribui la concretizarea unui spital de 12 milioane de euro în complexul Iride Business Park (IBP).

Viitoarea unitate medicală multidisciplinară din București va fi dezvoltată de grupul Provita și va include singurul centru de oncologie din Europa Centrală și de Est în care terapia durerii intervenționale e integrată în planul de tratament al pacientului. Acesta va avea o suprafață de 11.000 mp, 110 paturi, șapte săli de operație. 

„Valoarea estimată a investiției este de 12 milioane de euro. Cea mai mare parte a finanțării este asigurată din fonduri proprii, împreună cu BT. Acesta ne-a fost alături din prima clipă, la primul spital, și continuă să ne susțină și să ne fie un partener de nădejde și în această nouă etapă de dezvoltare”, a completat Ovidiu Palea, fondatorul Provita.

Clădirea face parte din Iride Business Park (IBP). Lucrările de amenajare vor începe în luna mai, urmând ca spitalul să fie funcțional la începutul anului 2022. Provita este un grup de centre medicale, având prima clinică inaugurată în 2011. Iride este un parc de birouri cu o suprafață închiriabilă de 68.000 mp, amplasat în nordul Bucureștiului, pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu.

Parcul este parte a celei mai extinse zone de birouri din capitală, dezvoltată în jurul stației de metrou Pipera. Immofinanz Group a inițiat lucrări de 34 de milioane de euro la proiectul de birouri Metroffice, în zona Pipera, ca parte a unui plan amplu de transformare și extindere a IBP, care ar urmă să cuprindă și un hotel, spații comerciale și apartamente.

Comenteaza