Banca Transilvania va introduce banking-ul în rețelele sociale

Banca Transilvania va introduce banking-ul în rețelele sociale

Banca Transilvania (BT) Cluj va introduce în premieră pe piața bancară din România Social Banking Solution (SBS), facilitate dezvoltată de compania israeliană PayKey.

Soluția este folosită pentru a trimite şi primi bani, respectiv pentru a verifica banii din cont folosind butonul BT Pay din tastatura telefonului. Clienții care au smartphone cu Android vor avea tastatura BT Pay, iar cei cu iPhone, extensia BT Pay.

“Aplicațiile de mesagerie sunt locul în care, tot mai mult, oamenii comunică, se informează şi fac shopping. Bankingul integrat în social media este un pas natural pentru că dorim să oferim servicii care simplifică viața clienților noştri. Soluția ne ajută astfel să oferim o experiență digitală de banking în premieră în România. Ne aşteptăm ca soluția să contribuie la creşterea numărului de transferuri de bani, având în vedere că este un serviciu disponibil non-stop”, afirmă Gabriela Nistor, director adjunct al BT.

“Suntem bucuroşi să lucrăm cu echipa BT la acest proiect, o bancă inovativă în ceea ce priveşte mobile banking-ul. Experiența noastră cu alte bănci ne arată că SBSeste o cale foarte bună de a interacționa cu clienții, oferindu-le servicii bancare cu acces non-stop. Este și o oportunitate de poziționare a băncii în ceea ce priveşte inovația”, declară Guy Talmi, Chief Marketing Officer la PayKey.

BT oferă alternative de plată contactless, prin colecția BT Pay, care cuprinde următoarele accesorii: ceas, brățară, sticker, aplicația cu acelaşi nume, smartwatch-ul Garmin, Fitbit Pay şi tastatura/extensia BT Pay.

PayKey (Israel) oferă o soluție care permite băncilor să crească fidelitatea de brand prin transformarea tastaturii telefonului mobil într-un nou canal de distribuire a serviciilor. Compania a primit finanțări de 16 milioane dolari de la CommerzVentures, Santander Inno, SBI Group, Siam Commercial Bank, Mastercard, MizMaa, Digital Ventures, E.ventures, Wharton Asset Management, Magma.

BT este cea mai mare bancă din România, în funcție de active. Banca are 3 milioane de clienți, 500 de sedii şi 8.000 de angajați. Principalii săi competitori în țară sunt BCR și BRD.

Comenteaza