Banca Transilvania va primi fonduri pentru Prima Casă

Banca Transilvania va primi fonduri pentru Prima Casă

Banca din Cluj se numără printre societățile bancare incluse de statul român în programul guvernamental Prima Casă.

Programului pe 2020 i-au fost alocate fonduri în valoare de 2 miliarde de lei, aici fiind incluse cele 200 de milioane primite la începutul anului, conform portalului financiar FinZoom. Celelalte bănci din lista Fondului Național de Garantare a Creditelor sunt BRD, BCR, CEC, ING, Raiffeisen, OTP, Banca Românească, UniCredit, Garanti, First Bank, Vista, Leumi și Intesa Sanpaolo.

"La finalul anului 2019, Prima Casă înregistra 260.000 de garanții și promisiuni de garantare, acordate pentru achiziționarea sau construirea de locuințe pe întreg teritoriul României.

Avem satisfacția de a implementa un program guvernamental, care a impactat pozitiv viața foarte multor români, fie că au fost beneficiari direcți ai programului, fie vânzători, antreprenori sau profesioniști implicați în sectoarele economice conexe.

Suntem pregătiți pentru lansarea unei noi etape în derularea programului cu fluxuri de lucru optimizate, adaptate nevoilor beneficiarilor și partenerilor noștri, menținând același angajament de a oferi celor care apelează la noi, șansa de a-și împlini visul, poate cel mai drag românilor, acela de a avea o casă", a declarat Dumitru Nancu, director general al FNGCIMM.

La un credit mediu de 225.000 lei (48.000 de euro), băncile ar putea acorda 18.000 de împrumuturi.  

Comenteaza