Banca Transilvania va primi studenți în practică, pe fonduri europene

Banca Transilvania va primi studenți în practică, pe fonduri europene

Banca Transilvania (BT) Cluj le va oferi studenţilor şi masteranzilor care urmează facultăţi cu profil economic oportunitatea de a face practică timp de trei săptămâni, în perioada noiembrie - decembrie, în șapte localităţi din ţară.

Acestea sunt Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Oradea, Alba Iulia, Târgu-Mureş şi Bacău. Perioada de înscriere este 14-31 octombrie. Participanţii la stagiu vor avea ocazia să înveţe banking prin teorie şi practică de la persoane din echipa băncii din sediul central, sucursale şi agenţii.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, valoarea sa fiind de 1 milion de euro. Programul se va desfăşura în perioada 1 octombrie 2020 - 30 septembrie 2022, în 11 localități.

Obiectivul general este creşterea numărului de studenţi care participă la programe de învăţare la locul de muncă pentru a le facilita, după absolvire, integrarea pe piaţa muncii în domeniile economice cu potenţial competitiv, identificate în Strategia Naţională pentru Competitivitate şi Strategia Naţională de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare, prin parteneriate noi între universităţi şi angajatori.

Rezultatele urmărite sunt dezvoltarea de noi parteneriate între BT şi universităţi din întreaga ţară, încurajarea participării la stagii de practică a minimum 325 de studenţi pe parcursul proiectului, respectiv contribuţia la creşterea gradului de corelare şi adecvare între cerinţele pieţei muncii şi programa universitară.

Comenteaza