Banca Transilvania vrea să îi facă pe români investitori

Banca Transilvania vrea să îi facă pe români investitori
Programul de educație financiată de la Cluj s-a adresat atât tinerilor, cât și profesioniștilor | Foto: BVB

Banca Transilvania (BT) Cluj s-a implicat într-un program de educație financiară a persoanelor fizice interesate să devină investitori pe piața de capital.

„Când am demarat programul Fluent în Finanțe, am descoperit o generație întreagă care a reușit profesional, a reușit să strângă niște bani și se gândește acum să îi înmulțească prin investiții. Există foarte mult interes pentru educația financiară și o dovadă este faptul că acest program, conceput inițial pentru angajații marilor companii din România, a ajuns să se desfășoare și pentru publicul larg, în principalele orașe ale țării”, afirmă Dan Rusu, Head of Research la BT.

Anamaria Rus a început să investească pe piața locală de capital după ce a participat la un seminar organizat de Bursa de Valori București (BVB) și de IFB Finwest. „Sunt convinsă că banii care circulă aduc mai mult câștig tuturor, nu doar mie, cât și firmelor care doresc să crească, să dezvolte tehnologii, astfel sper să ajut și eu la realizarea țelurilor. De asemenea, economisesc bani pentru zilele când voi ieși din activitate. Mi-ar plăcea să învăț cât mai multe pentru a putea lua decizii cât mai bune din punct de vedere financiar”, a spus aceasta.

„Educația financiară este foarte importantă pentru orice persoană, indiferent dacă activează în domeniul financiar sau nu. Fiecare român trebuie să înțeleagă cum să-și gestioneze chibzuit banii și că, încă de la tinerețe, e esențial să-și planifice viitorul. În lumea financiară, timpul e unul dintre cei mai importanți aliați, iar educația financiară exact acest lucru ne învață: cum să îl folosim pentru a ne asigura un viitor liniștit financiar”, a declarat directorul BVB, Adrian Tănase.

BVB, instituție fundamentală a pieței de capital, a reușit să ajungă la o audiență națională de 16.500 de persoane prin seminariile „Fluent în Finanțe”, evenimente gratuite de educație financiară care au loc la nivel național și care se adresează persoanelor fizice interesate să descopere oportunitățile oferite de piața de capital și să devină investitori.

Programul a început în 2015 și în faza inițială a vizat companiile interesate să ofere cursuri de educație financiară către angajați. După succesul înregistrat la nivel național, proiectul a fost extins către persoane fizice, în martie 2016 către elevi și studenți, iar în iunie 2016 către companiile listate pe bursă.

100 de seminarii au fost organizate la 43 de companii, 60 în cadrul a 19 universități (Alba-Iulia, Brașov, București, Cluj, Constanța, Iași, Oradea, Sibiu, Suceava, Târgu-Mureș, Timișoara), alte 65 au fost pentru elevi din București și alte orașe din țară, iar 32 de seminarii dedicate persoanelor fizice s-au derulat în Alba-Iulia, Brașov, București, Cluj, Constanța, Iași, Oradea, Ploiești, Sibiu și Timișoara.

„Fluent în Finanțe” este o platformă extinsă de educație financiară și include videoclipuri educaționale, un modul de eLearning, glosar de termeni, test de cunoștinte financiare, o hartă interactivă a companiilor de brokeraj autorizate, cluburi de investitori și multe alte funcții. Parteneri în program sunt BT, Estinvest și IFB Finwest,lpha Finance, Intercapital Invest, OTP Asset Management, Tradeville și Goldring.

BVB administrează piețe de acțiuni, obligațiuni și alte instrumente financiare prin platforme reglementate sau sisteme alternative de tranzacționare și furnizează servicii participanților la piețele financiare. 

Comenteaza