Băncile fac concurenţă agenţiilor imobiliare VIDEO

Băncile fac concurenţă agenţiilor imobiliare VIDEO
Băncile fac concurenţă agenţiilor imobiliare. Cele mai importante instituţii financiare din România scot la vânzare mii de locuinţe sau spaţii comerciale, cu care românii rău-platnici şi-au garantat creditele. În judeţul Cluj, o importantă bancă vinde un întreg ansamblu imobiliar, format din 9 blocuri. Alte sute de apartamente şi case sunt soase la mezat, în speranţa că instituţiile bancare îşi vor recupera măcar o parte din bani.

În comuna Floreşti BCR anunţă că scoate la vânzare un întreg ansamblu imobiliar la preţul unei case. Banii plătiţi băncii reprezintă însă numai prima parte a investiţiei. 168.000 de euro costă acest ansamblu imobiliar de 9 blocuri, dintre care numai 5 sunt finisate. Pentru celelalte 4 trebuie să vă suflecaţi mâinile şi să vă apucaţi de treabă.

Marea miză este găsirea unui investitor care să continue construcţia celor 4 blocuri neterminate. Din cele 5 imobile finalizate, au mai rămas de vândut doar 6 apartamente. Am încercat şi noi să vedem cum sună oferta. Dezvoltatorul a amenajat un showroom la apartamentul 1, dar la interfon nu răspunde nimeni.

În judeţul Cluj, BCR mai are de vânzare 46 de apartamente şi 27 de case (IESE CARTON 1). Cea mai scumpă este un mic paradis, situat pe strada Uliului: are suprafaţa de 254 de metri pătraţi şi o curte de 1000 de metri pătraţi. Costă mai mult decât ansamblul imobiliar din Floreşti: 197.000 de euro.


BĂNCILE VÂND LOCUINŢE
sursa: bcr.ro

BCR vinde:
46 de apartamente
27 de case

Şi alte bănci se transformă uşor în agenţii imobiliare: BRD a scos la vânzare 24 de apartamente şi 18 case, Banca Transilvania, 14 apartamente şi 12 case, iar CEC Bank, 17 apartamente şi 12 case. Toate în judeţul Cluj.


BĂNCILE VÂND LOCUINŢE
surse: brd.ro, bancatransilvania.ro, cec.ro

BRD vinde:
24 de apartamente
18 case

BANCA TRANSILVANIA vinde:
14 apartamente
12 case

CEC BANK vinde:
17 apartamente
12 case

 

Iosif Pop e analist financiar şi explică cum s-a ajuns aici: "Criza este cea care a transformat instituţiile bancare în vânzători de bunuri noi sau second hand". Pe lângă locuinţe, prin mâinile bancherilor mai trec hoteluri, clădiri de birouri, hale industriale sau aparatură medicală, toate obţinute prin executarea silită a rău-platnicilor.

Reporter: Ionel Lespuc

Imagine: Florin Dan

Comenteaza