Bancpost dispare de la 1 ianuarie. Clienților li se va face o ofertă de bun venit din partea BT

Bancpost dispare de la 1 ianuarie. Clienților li se va face o ofertă de bun venit din partea BT

Acționarii Băncii Transilvania (BT) au aprobat în cadrul Adunării Generale Extraordinare fuziunea cu Bancpost, care va avea loc în 31 decembrie.

“Mulțumesc acționarilor pentru încrederea acordată prin aprobarea fuziunii. Având la bază sinergiile BT – Bancpost şi văzând rezultatele de până acum avem încredere că vom finaliza cu bine planul ambițios al integrării în decembrie, când cele două bănci vor fuziona”, a declarat Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administrație al BT.

În perioada următoare, BT va oferi clienților Bancpost informații despre produsele şi serviciile corespondente de la BT,  precum şi oferta de bun venit a băncii clujene. BT a achiziționat Bancpost de la Eurobank Group în aprilie, deţinând în prezent 99% din capitalul social al Bancpost.

Ulterior momentului achiziţiei a fost demarată integrarea Bancpost în grupul financiar BT, respectiv demersul de obţinere a aprobărilor din partea autorităţilor. În septembrie BT a obţinut autorizarea fuziunii de către Banca Națională a României.

Până la finalul anului, când va fi finalizată integrarea, cele două bănci vor avea în continuare activitate separată. Ultima zi lucrătoare la Bancpost va fi 28 decembrie, iar prima zi lucrătoare din anul viitor la BT va fi 3 ianuarie 2019.

Grupul financiar BT este cel mai mare din România. BT are 2,5 milioane de clienți, 500 de sedii şi 7.000 de angajați. Principalii concurenți din țară ai băncii clujene sunt BCR și BRD.

Comenteaza