Băsescu: "Bosch a deschis la Cluj o nouă fabrică, dar uită de cei 8 milioane de euro de la stat"

Băsescu:
Investiţiile străine directe au avut rolul lor în economie şi în 2010, şi în 2011, şi în 2012, însă nu trebuie uitat sprijinul financiar pe care l-a acordat statul român acestor investitori sub forma de ajutor de stat, a declarat sâmbătă preşedintele Traian Băsescu.

"Toată lumea spune: <Uite o nouă fabrică> - Bosch a deschis la Cluj o nouă fabrică. Bosch uită întotdeauna să spună că a avut un sprijin, un ajutor de stat de circa 8 milioane de euro ca să facă investiţia. Nu există firmă străină care investeşte în România, fie că se numeşte Ford, fie că se numeşte Dacia, care să nu beneficieze de o formă sau alta de ajutor de stat, pentru că este un parteneriat între guvern şi investitorul străin în scopul creării de locuri de muncă", a declarat Traian Băsescu.

Bosch a inaugurat vineri în comuna Jucu, judeţul Cluj, cea de-a doua fabrică de componente auto pe care o deţine în România. Compania a investit peste 70 milioane de euro în noua fabrică, cu o suprafaţă utilă de aproximativ 38.000 de metri pătraţi. Până la sfârşitul anului vor fi angajate circa 750 de persoane în noua fabrică. În prezent, unitatea are 325 de angajaţi.

Traian Băsescu a susţinut că această politică a ajutoarelor de stat a fost creată de Bogdan Drăgoi, fost secretar de stat şi apoi ministru de finanţe în guvernările Boc şi Ungureanu, ulterior consilier prezidenţial.

Citeşte materialul integral pe businessmagazin.ro

Comenteaza