Bătaie pe un loc pe lacurile Clujului. Majoritatea sunt ocupate integral

Bătaie pe un loc pe lacurile Clujului. Majoritatea sunt ocupate integral
Lacul Fodora este renumit pentru crapii săi de talie mare

După două luni de așteptare, în care au fost nevoiți să stea în casele lor, pescarii din Cluj promit că vor lua cu asalt, în acest weekend, lacurile din zonă, după ridicarea stării de urgență.

În comuna Ciurila, lacul Volvo este deja ocupat, de joi până duminică. “Am vorbit personal cu dl. administrator Cornel Revnic și mi-a comunicat că din 15 mai ne așteaptă la pescuit pe toate lacurile, în afară de Pădureni, cu aceleași reguli și tarife ca în primăvară.

De respectat distanțarea socială și celelalte reguli stabilite de ordonanțe! Fire întinse tuturor și vă rugăm respectați, pe lângă regulile impuse, și pe cele de bun simț, care nu sunt scrise nicăieri, dar trebuie să le respectăm, fără a fi obligați și constrânși cu amenzi sau cu excluderea de pe lac. Vă mulțumesc, în numele patronatului, pentru înțelegere!”, a relatat un pescar clujean.

Pe Filea 1 nu se fac rezervări. “Primul venit, primul servit!”, anunță administratorii. Pe Căprioara se va păstra o distanță de 10-15 m între standuri, pescarii sunt sfătuiți să poarte o mască atunci când sunt în afara cabanelor, pe stand vor fi maximum două persoane și din aceeași familie, nu se primesc vizitatori.

“Chiar dacă sunt destule frigiderele pe lac, să aveți mâncarea în cutii care se închid etanș. Să faceți grătarul lângă cabana voastră și mâncare doar pentru voi, sunt destule lemne să își facă toți pe rând.

Chiar dacă se dezinfectează cabanele și se schimbă așternuturile după fiecare pescar, ar fi bine să vă aduceți saci de dormit. Dacă aveți simptome de răceală, vă rog să fiți cinstiți și să anunțați să mutăm rezervarea. Dacă se respectă aceste minime norme, nu vom avea probleme”, precizează administratorii.

Pe lacurile Sote mai erau locuri doar pentru vineri. Taxarea se va face pe baza actului de identitate, iar locurile de pescuit vor fi delimitate la 6 m. Pescarul poate avea maximum doi însoțitori, din aceeași familie (copii, soție). Niciun pescar nu va părăsi standul decât pentru necesități fizice. “Dacă veți avea nevoie de ceva de la terasă veți fi servit pe lac, terasa fiind închisă”, a precizat Sergiu Sotelecan.

“Din cauza situației Covid-19, am luat toate măsurile de distanțare socială și am limitat numărul locurilor disponibile pe lac, iar în acest context vă rugăm să vă rezervați pontonul din timp și să respectați recomandările autorităților”, au precizat administratorii SunFish, din comuna Mărtinești. Aici s-a făcut o acțiune de repopulare, ca și pe SubPădure, iar programările se fac doar pentru 48 de ore.

La Câmpenești încă nu s-a luat decizia de deschidere. “Având în vedere starea incertă privind starea de urgență - starea de alertă, nu vom deschide în 15 mai sezonul de pescuit la Cîmpenești, de asemenea nu vom deschide parcurile - spațiile de joacă din comuna Apahida. Acestea vor rămâne închise până când situația va fi clarificată, vom acționa conform prevederilor legale. Vă mulțumim pentru înțelegere”, a transmis primarul Grigore Fati.  

Comenteaza