BCR își vinde sediul din centrul Clujului cu 7 milioane de euro

BCR își vinde sediul din centrul Clujului cu 7 milioane de euro

Banca Comercială Română (BCR) și-a scos la vânzare clădirea în care se găsește sediul său principal din Cluj-Napoca, de pe strada George Barițiu, dar și sediul său din Turda.

Imobilul a fost dat în folosință în 1994, are șapte etaje și o suprafață utilă de 6.400 mp, fiind ridicat pe un teren de 1.700 mp. Anunțul de vânzare specifică faptul că prețul solicitat este de 7,1 milioane de euro.

„Proprietatea este situată în zonă centrală a municipiului Cluj-Napoca, pe str. George Barițiu, în proximitatea intersecției cu str. Horea, Piața Mihai Viteazul, Regele Ferdinand. Proprietatea este formată din teren concesionat în suprafață de 1.694 mp și clădire cu regim de înălțime S+P+7E. Proprietatea beneficiază de electricitate, apa, canalizare și gaze naturale.

Proprietatea face parte din Ansamblul Urban “Centrul Istoric al orașului Cluj” și se pretează pentru o destinație de birouri / servicii, vizibilitatea ridicată constituind avantajul amplasamentului, unde traficul auto și pietonal este intens. În vecinătăți se regăsesc sedii instituții financiare, Universitatea Tehnică (UTCN), alte unități de învățământ, administrative, spații comerciale și de servicii diverse”, se specifică în anunț.

Lista de vânzări a BCR mai cuprinde sedii din orașele București, Oradea, Hunedoara, Călărași sau Sinaia, 30 de imobile în total. Alte două clădiri bancare din apropierea BCR au fost cumpărate deja de UTCN. 

VEZI Sediu BT, centru ce cercetare, Casa de Modă, restaurant

Universitatea are acum cinci clădiri impozante în centru: a cumpărat sediile Băncilor Dacia Felix și Transilvania (BT), dar și fosta Casă de Modă, ultimele două pe str. G. Barițiu, arteră pe care mai are două imobile. Actualul sediu al BT se va transforma în centru didactic și de cercetare, cu zeci de laboratoare, iar Casa de Modă, în restaurant și sală de conferințe, prin investiții estimate la 5 milioane de euro.  

“BT voia să elibereze actualul sediu în acest an, deocamdată sunt în întârziere cu lucrările la noua clădire de pe Calea Dorobanților. BT avea și alte oferte de cumpărare pentru companiile care au nevoie de sediu de birouri în centru, însă a preferat să ne dea nouă clădirea pentru că a înțeles necesitățile pe care le avem vizavi de procesul educativ. Noi am fi vrut să cumpărăm și clădirea albastră a BT, tot pe Barițiu, însă nu a fost posibil", a explicat Liviu Miclea, decanul Facultății de Automatică și Calculatoare.

La Casa de Modă rectoratul are în vedere transformarea în restaurant, cu o mare sală de conferințe. Aici se va face face și o terasă, un fel de etaj retras. 

Comenteaza