BCR se reorganizează. Trei divizii vor fi conduse de un director operațional

BCR se reorganizează. Trei divizii vor fi conduse de un director operațional

Banca Comercială Română (BCR) a anunțat că va consolida, începând din această lună, inițiativele de transformare a societății bancare, prin agregarea acțiunilor a trei divizii direct implicate sub un singur pol operațional.

Acest pol va fi coordonat de un nou director executiv senior, din poziția de chief transformation officer (CTO), și va reuni direcția de strategie, cea de management al proiectelor și cea de procese și reglementări. Noua funcție e preluată, de la 1 noiembrie, de Anca Petcu (foto), inițial director executiv rețea corporate.

Obiectivele principalele ale noului pol operațional urmăresc, în principal, definirea și implementarea tuturor inițiativelor și activităților privind transformarea băncii.

Anca Petcu lucrează în BCR din 2013 și are o expertiză de 17 ani în industria serviciilor financiare, banking și leasing, vânzări retail și corporate, administrarea riscului și restructurare. Ea a absolvit Academia de Studii Economice, cursuri de specializare la IESE Business School și este alumni a London Business School.

BCR, membră a Erste Group, are o rețea de 22 de centre de afaceri, 22 birouri mobile dedicate companiilor şi 508 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. Aceasta are 2.600 de bancomate şi 17.800 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi. Principalii săi concurenți pe piața internă sunt Banca Transilvania Cluj și BRD – Groupe Societe Generale. 

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 47.000 de angajați deservesc 16,1 milioane de clienți în cadrul a 2.600 de filiale din șapte țări. Anul trecut Erste Group deținea active de 220,7 miliarde de euro și înregistra un profit net de 1,31 miliarde.

Comenteaza