BERD deschide la Cluj al doilea birou din România: Vrem să creştem susţinerea pentru afacerile din Transilvania

BERD deschide la Cluj al doilea birou din România: Vrem să creştem susţinerea pentru afacerile din Transilvania
| Foto: vadim.ungureanu.v.gmail.com - Depositphotos.com

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare își extinde operațiunile în România. BERD a adus aproximativ 10 miliarde de euro la economia țării prin aproape 500 de proiecte.

După ce, recent, a vândut acțiunile EnergoBit înapoi către fondatori, BERD a anunțat printr-un comunicat oficial că deschide un birou regional la Cluj-Napoca, al doilea din România.

„Deschiderea noului birou în Cluj-Napoca confirmă angajamentul nostru faţă de România. Am sprijinit sute de companii din întreaga ţară prin investiţii directe şi indirecte, precum şi prin proiecte de consultanţă, iar acum dorim să creştem susţinerea pentru afacerile din Transilvania”, spune Charlotte Ruhe, Managing Director, Central and South Eastern Europe în cadrul BERD.

Biroul din Cluj-Napoca are ca scop sprijinirea IMM-urilor locale din regiune prin servicii de consultață de specialitate, cursuri și acces la finanțare. 

BERD, aproape 10 miliarde de euro pentru economia României

BERD se concentrează în România pe finanţarea infrastructurii durabile, pe stimularea productivităţii în sectorul privat prin sprijinirea companiilor să se extindă şi să îmbunătăţească competenţele forţei de muncă, precum şi pe dezvoltarea sectorului financiar şi a pieţelor de capital.

Până în prezent, instituţia a investit aproximativ 9,7 miliarde de euro în economia ţării prin intermediul a 488 de proiecte.

Comenteaza