Bicicletele de curierat BeeFast intră pe străzile Clujului

Bicicletele de curierat BeeFast intră pe străzile Clujului
Afacerea pornită acum un an în capitală a urcat de la 10 la 700 de livratori | Foto: BeeFast

Startup-ul de curierat rapid pe biciclete și trotinete electrice BeeFast a primit propunerea de a veni cu serviciile sale pe piața din Cluj-Napoca.

La un an de la prima comandă, startup-ul tech concentrat la început pe segmentul de curierat superrapid eco-friendly și-a extins activitatea către servicii integrate de mutare a business-urilor din offline în online. Acesta înregistrează zilnic 350 comenzi, de la cei 150 de clienți, potrivit Economica.net.

Afacerea a fost fondată de patru antreprenori, pornind ca o soluție de livrări superrapide, în maximum două ore ore, folosind biciclete și trotinete electrice. Acum este disponibilă în București, însă fondatorii au primit solicitări de extinderi la nivel național, cu prioritate în Cluj-Napoca și Constanța.

Noul context socio-economic a determinat, din aprilie, o linie nouă de dezvoltare a businessului, către o infrastructură digitale cu sistem integrat de plată și livrare a comenzilor pentru magazinele offline. Cele mai active businessuri sunt restaurante, cafenele, florării.

„Am început cu 10 albinuțe – livratori – am ajuns la 700 de curieri înscriși în platformă. Am reușit însă să facem față schimbărilor, situațiilor imprevizibile inevitabile, să ne adaptăm continuu, pe fondul contextului socio-economic afectat de pandemie", a declarat Cristian Grozea, unul dintre cei patru fondatori.

Curierii sunt repartizați automat în funcție de proximitate, când în care comanda e confirmată, fără a fi necesară o acțiune suplimentară din partea expeditorului. Numărul mediu de comenzi este de 350/zi, însă capacitatea de livrare este extinsă în funcție de cerințe. Cei patru antreprenori estimează că următoarea perioadă, marcată de Black Friday și de sezonul cadourilor, va genera comezi în creștere cu 30%.

Comenteaza