Germanii de la Bielomatik s-au cerut în insolvență la Cluj

Germanii de la Bielomatik s-au cerut în insolvență la Cluj

Compania cu capital german Bielomatik România Cluj a depus o cerere de intrare în insolvenţă la Tribunalul Comercial Cluj.

Acest demers juridic a dus la constituirea dosarului nr. 1121/1285/2019, pentru care Tribunalul Comercial Cluj a stabilit primul termen de judecată pe 19 decembrie, conform portalului financiar Supervizor.

“Recunoaşterea stării de incapaciate de plată survine la doar câteva luni de la aniversarea festivă a cinci ani de activitate în România (de la inaugurarea fabricii – iunie 2014), dar nu poate fi considerată o surpriză dacă ne raportăm la rezultatele de anul trecut.

Bielomatik România a raportat pentru 2018 un număr mediu de 54 angajaţi, pierderi de 3,47 milioane lei, la o cifră de afaceri de 15,7 milioane (în scădere cu peste 10 milioane), datorii de 10,4 milioane şi capitaluri proprii negative de -2,6 milioane.

În ceea ce priveşte indicatorii financiari, curios este faptul că societatea a avut active imobilizate de cel mult 941.006 lei (la 31 decembrie 2018)… deşi investiţia în fabrica de la Cluj a fost anunţată de un milion de euro”, conform Supervizor.

Grupul Leuze a inaugurat în 2014 prima sa capacitate de producție industrială din România, în zona Aeroportului Internațional Avram Iancu. Unitatea produce componente pentru industria auto. Ca asociat unic figurează Bielomatik Leuze Germania, administrator fiind Florin Sabou, membru în Consiliul Director al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK România), conform platformei Termene.ro.

Bielomatik include locații de producție și proiectare în Germania, SUA, China, Italia, România, reprezentanțe de marketing și de service pe mai multe continente. Fabrica-mamă se află în Germania, la Neuffen, în apropiere de Stuttgart.

Bielomatik este o companie germană din grupul Leuze specializată în construcția de linii și mașini automate pentru prelucrarea hârtiei, a mașinilor pentru diferite tipuri de suduri a materialelor plastice (domeniul automotive) și a sistemelor inteligente de lubrifiere în industrie.

Printre produsele sale sunt linii automatizate de manufacturare a bancnotelor (euro și dolar), componente de plastic pentru automobile, console, stopuri, accesorii uși, bord (pentru cea mai mare parte a producătorilor auto consacrați germani). Bielomatik are la nivel internațional 1.000 de angajați direct în producție.

Comenteaza