„Big Brother” în Salina Turda FOTO

„Big Brother” în Salina Turda FOTO
21 de camere de supraveghere vor monitoriza Salina Turda, cu funcționalități de analiză și de transmisie live pe YouTube de la o înălţime de 70 m.

Un adevărat muzeu de istorie a mineritului în sare din Transilvania, aceasta are o medie de 600.000 de vizitatori anuali, fiind una dintre principalele atracții turistice din Ardeal. Datorită interesului în creştere şi a planurilor de expansiune, administratorii Salinei Turda au dorit să extindă sistemul de supraveghere video analogic instalat acum cinci ani, astfel încât angajaţii să poată monitoriza eficient spaţiile publice importante şi zonele tehnice sensibile. 
 
“Având în vedere siguranţa vizitatorilor, precum şi dorinţa de a monitoriza anumite sisteme mecanice, am ales o soluţie de supraveghere video performantă, uşor de implementat şi, nu în ultimul rând, cu un potenţial nelimitat de dezvoltare”, a declarat Maria Simona Baciu, director general al societăţii Turda Salina Durgău.

Soluţia a fost propusă de Green Security. Salina a obţinut o mai bună acoperire a spaţiului destinat publicului şi o modalitate mai eficientă de a identifica potenţiale probleme tehnice, precum monitorizarea agregatelor ce acţionează roata panoramică.
 
Proiectul are în vedere supravegherea punctelor esenţiale din zona publică (locul de joacă pentru copii, zona de lift, lacul, accesul pe scara Bogaţilor, zona Crivacului, zona balcoanelor) şi anumite spaţii de depozitare. Pentru zonele cele mai vizitate personalul de securitate poate constata rapid orice fel de tentativă de furt şi să monitorizeze vizitatorii, identificându-i pe cei ce se resimt datorită condiţiilor specifice din interiorul salinei (efectul sării). 
 
Administratorii nu permit accesul copiilor sub trei ani în locaţie sau persoanelor de peste 65 de ani fără acordul unui medic. De asemenea, este interzis accesul persoanelor cu astm bronşic, din cauza posibilelor complicaţii. Prin realizarea monitorizării în timp real, agenţii de securitate pot detecta orice persoană ce se resimte, putând transmite locația acesteia personalului medical.

Managerii pot avea acces securizat la imagini live chiar dacă nu sunt prezenţi în salină. Administratorii vor să folosească funcţionalitatea camerelor pentru numărarea persoanelor aflate într-o anumită zonă. Salina se ventilează în mod natural, putând susţine cu aer doar un anumit număr de persoane. Sistemul de supraveghere împreună cu o aplicație de analiză video vor putea semnala din timp atingerea pragului maxim de vizitatori.

Comenteaza