Big Brother instalat pe străzile din Câmpia Turzii

Big Brother instalat pe străzile din Câmpia Turzii

Câmpia Turzii va beneficia de un sistem supraveghere video de tip Smart City, a anunțat municipalitatea din localitatea clujeană.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

“Am început lucrările la cel mai ambițios proiect de supraveghere video din zonă, implementarea unui sistem unic de supraveghere video în municipiul nostru, cu tehnologia inteligentă de ultimă generație.

Prin intermediul acestei rețele de camere vom asigura un nivel sporit de protecție și ordine publică la Câmpia Turzii, punând accent totodată pe pastrarea curățeniei, inclusiv la punctele de colectare a deșeurilor, dar și pe menținerea bunurilor orașului nostru în parametrii optimi.

Vom avea posibilitatea detectării incendiilor, a accidentelor rutiere și a altor pericole, precum: circulația autoturismelor cu viteză mărită sau pe sensul opus, a actelor de vandalism. Cele 96 de camere de supraveghere de mare rezoluție vor fi dispuse în toate zonele cu potențial criminogen sporit, fiind conectate între ele, dar și cu dispeceratul prin fibră optică”, a precizat primarul Dorin Lojigan.

Orange România, Prime Telecom și I-TOM Solutions sunt titularii de lucrări ai contractului de 1,6 milioane de lei, plus taxa pe valoarea adăugată. Acesta constă în proiectare, asistență tehnică și execuție de lucrări; documentațiile tehnice pentru obținerea avizelor; proiectul tehnic şi detalii de execuție; asistență tehnică din partea proiectantului; construcții și instalații, conform caietului de sarcini, parte integrantă din contract.

Implementarea acestuia și ducerea la îndeplinire a obiectivelor din contract reprezintă un prim pas în vederea digitalizării municipiului și a implementării de proiecte și strategii de tip Smart City. Astfel de proiecte au mai avut localitățile Cluj-Napoca sau Florești.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza