Bihorul vrea să supravegheze în comun cu Clujul turiștii de pe Valea Crișului

Bihorul vrea să supravegheze în comun cu Clujul turiștii de pe Valea Crișului

Consiliul Judeţean (CJ) Bihor a pus în funcţiune un sistem de supraveghere video cu 22 de camere care filmează non-stop în Defileul Crişului, pe 20 km și vrea să fie extins și în amonte, pe teritoriul Clujului.

"Este un program-pilot cu care promovăm una dintre cele mai frumoase zone din judeţul Bihor. Prin atingerea unui nivel superior de ordine şi curăţenie facem un bine atât turismului, cât şi întreprinzătorilor, dar şi populaţiei din zonă," a declarat preşedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor. Sistemul a costat 120.000 de lei, plus taxa pe valoarea adăugată, fiind montate 22 de camere în 13 locaţii, începând din amonte, din comuna Bulz, până în aval, la Aleşd.

"Practic, întreg defileul Crişului Repede este monitorizat 24 de ore din 24 de către firma de pază Guardia din Oradea; prin Garda de Mediu se identifică fapta, Poliţia identifică făptaşul şi din calculele noastre, în şase - opt zile, se ajunge la făptaş dacă avem probleme de acest gen în zonă, care înseamnă, în principiu, depozitele de gunoi şi resturile care se aruncă pe malurile râului sau chiar în apă", a precizat Pasztor.

Preşedintele CJ consideră că astfel se va ajunge la un mediu mult mai curat, cu mai mulţi turişti şi mai multe posibilităţi. "În perspectivă, am vrea să extindem proiectul şi pe alte zone turistice ale Bihorului şi să vorbim cu conducerea judeţului Cluj despre amontele Crişului Repede", a mai spus acesta.

Iniţiativa acestui proiect a pornit, în urmă cu câteva luni, de la consilierul judeţean Sebastian Lascu, propunerea fiind agreată imediat de conducerea judeţului. 

Comenteaza