Bilanțul de vară ANSVSA de pe litoral. Inspectorii sanitari veterinari au dat amenzi de 5 mil. lei

Bilanțul de vară ANSVSA de pe litoral. Inspectorii sanitari veterinari au dat amenzi de 5 mil. lei
| Foto: ANSVSA

Amenzi de aproape 5 milioane de lei, 22 de ordonanţe de interzicere a activităţii şi 11 de suspendare a activităţii

Acesta este bilanţul Comandamentului Estival 2023, care a funcţionat în perioada 26 iunie-3 septembrie în staţiunile de pe litoral.

În sezonul estival, au fost verificate 2.245 de unităţi localizate în cele 6 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia şi Constanţa.

Inspectorii au depistat deficienţe cu privire la comercializarea produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorifcare a produselor alimentare, depozitarea necorespunzătoare a acestora şi lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor.

Au fost sancţionate contravenţional 471 de unităţi, cu amenzi în valoare de 4.962.200 de lei. De asemenea, au fost emise 22 de ordonanţe de interzicere a activităţii, 11 ordonanţe de suspendare a activităţii şi 9 avertismente.

De asemenea, au fost confiscate şi direcţionate către unităţi de neutralizare peste 2.125 de kilograme de produse alimentare, printre care carne de vită, carne de pui, peşte, produse din peşte şi ouă, îngheţată.

„Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor împreună cu instituţiile partenere, au efectuat controale la festivaluri, la manifestări culturale cu specific gastronomic, la festivităţile prilejuite de ziua Marinei Române şi în toate unităţile de alimentaţie publică, reuşind să realizeze dezideratul propus, 0 toxiinfecţii alimentare”, se arată într-un comunicat al ANSVSA.

Comenteaza