Bilanțul urgențelor de Paște. Peste 28.000 de intervenții. Câte au fost grave

Bilanțul urgențelor de Paște. Peste 28.000 de intervenții. Câte au fost grave

Serviciile de ambulanţă au efectuat, în perioada Sărbătorilor Pascale, la nivel naţional, 28.283 de intervenţii, din care peste 22.000 au fost cazuri grave şi foarte grave.

„În perioada 14-17 aprilie 2023, serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au efectuat, la nivel naţional, 28.283 de intervenţii, din care peste 22.000 au fost cazuri grave şi foarte grave, încadrate în cod roşu şi galben de intervenţie", informează Ministerul Sănătăţii, vineri, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, 18.795 de persoane au fost transportate la unităţile de primiri urgenţe sau camerele de gardă din spitale şi alte 5.018 au fost consultate la domiciliu.

„Toate serviciile de ambulanţă au desfăşurat program normal, asigurând personal medical calificat pentru acţiunile din teren şi cele din cadrul dispeceratelor", menţionează ministerul.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza