Biofarm și-a închis sediul din Cluj

Biofarm și-a închis sediul din Cluj

Administratorii producătorului de medicamente Biofarm au decis închiderea a cinci sedii ce aveau obiect de activitate comerţul angro nespecializat și activităţi specifice pentru depozitare, conform unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cele cinci sedii secundare pentru care s-a decis încetarea activităţii sunt din oraşele Cluj-Napoca, Arad, Craiova, Constanţa şi Iaşi. Menţiunea a fost făcută în Oficiul Registrului Comerţului.

Acţionarii au aprobat împuternicirea Consiliului de Administraţie pentru identificarea de noi oportunitaţi de dezvoltare a societăţii prin achiziţia unor companii farmaceutice sau a unor branduri din România, ce dau posibilitatea de a duce la creşterea cotei de piaţă şi dezvoltarea portofoliului de produse sau companii internaţionale pentru dezvoltarea Biofarm pe plan internaţional.

În primul trimestru al anului, compania controlată de Societățile de Investiții Financiare (SIF) Muntenia şi Banat - Crişana în proporţie de 75% a raportat un profit de 16,2 milioane de lei, în creştere cu 36% faţă de 11,8 milioane în aceeași perioadă din 2018.

Veniturile din vânzări au crescut cu 12%, până la 48,6 milioane de lei, în aceste trei luni din anul curent, profitul din exploatare înregistrând o evoluţie pozitivă de 46%, ajungând la 20,7 milioane de lei.

Compania are active curente de 166 milioane de lei, în creştere cu 8% faţă de T1 2018, în timp ce datoriile curente reprezintă 61,7 milioane de lei, în urcare cu 2,8%. Societatea are o valoare de piaţă la BVB de 316 milioane de lei.

 

Comenteaza