Birouri şi comerţ lângă blocurile noi ale oraşului

Birouri şi comerţ lângă blocurile noi ale oraşului
Anul acesta se pregătesc de lansarea şantierelor imobile proiectate la pachet cu blocuri de locuinţe. Printre acestea, Riviera sau Gimarom.

Chiriile pentru spaţii de birouri variază între 5 şi 16 euro/mp, iar cele pentru spaţii comerciale între 3 şi 45 de euro/mp, conform informaţiilor transmise de reprezentanţii portalului SpaţiiComerciale.ro.

Unul dintre proiectele menţionate printre cele din segmentul birouri/ comercial în baza de date a companiei de consultanţă IBC Focus este ansamblul de birouri şi centru de date al Băncii Transilvania (BT) din parcul industrial Tetarom I, zona Tăietura Turcului. Clădirea de birouri va fi ocupată începând cu trimestrul II, conform BT. Investiţia a fost demarată la final de 2011, iar finalizarea construcţiei, iniţial programată pentru 2012, a fost amânată pentru martie 2013. În clădire vor fi amplasate viitorul centrul de date al BT şi birouri de clasa A pentru 200 de angajaţi.
Un alt proiect aflat în curs de execuţie este imobilul multifuncţional pentru comerţ, servicii şi spaţiu expoziţional, cu subsol, parter, două etaje şi mansardă din apropierea Parcului I. L. Caragiale. Proiectul, realizat peste ruinele din apropierea Pieţei Muzeului, o are ca beneficiară pe Adela Logean. Pe str. Emil Racoviţă, societatea Tomşa Import Export are în lucru un imobil de birouri şi locuinţe colective terasate (şase niveluri de demisol, parter, două etaje şi unul tehnic), iar Sturz Construct ridică pe str. Fabricii un imobil de birouri şi spaţii comerciale cu subsol, parter şi patru etaje.

Etapa a doua din extinderea clădirii de birouri Sigma Center de pe str. Republicii se află, de asemenea, în lista IBC Focus. După finalizarea extinderii cu un nivel a corpului de cinci etaje din ansamblu (2011) au fost demarate lucrări la un etaj suplimentar şi peste corpul de şapte etaje al ansamblului. De asemenea, se apropie de finalizare prima etapă din ansamblul de birouri Cluj Business Center de pe fosta platformă Feleacul din Mărăşti: primele spaţii se predau la finalul lunii martie, potrivit planurilor anunţate de dezvoltatorii de la Felinvest.

Mai multe proiecte se află în pregătire, pe traseu de avizare. Cel mai mare aparţine asocierii Ovidiu Şandor - New Europe Property Investments şi urmează să fie realizat pe terenul fostei fabrici Tricotaje Someşul. Dezvoltatorii au depus documentaţia pentru autorizaţia de construire necesară şantierului pentru ansamblul care la final va avea 52.000 mp de birouri şi servicii. În vecinătatea a două proiecte rezidenţiale deja în lucru dezvoltatorii au în pregătire proiecte pentru clădiri de birouri.

Gimarom Imobile, companie care lucrează la un bloc de apartamente de nouă etaje în zona Calea Dorobanţilor, elaborează Planul Urbanistic de Detaliu şi construirea unei clădiri de birouri. Aceasta ar urma să se realizeze pe un teren de pe Calea Dorobanţilor nr. 128 şi este a doua etapă a proiectului gândit în urmă cu câţiva ani, care propunea la pachet două blocuri de locuinţe (una în construcţie a Gimarom şi o alta deja ridicată de Transilvania Construcţii), plus o clădire de birouri.

"Pentru clădirea de birouri Riviera, pe str. Al. Vaida Voevod se lucrează la concept, urmând ca până la sfârşitul lunii februarie să se obţină şi autorizaţia de construire, ca în martie să se începă lucrările de construcţie", a transmis Victor Ignat, manager de proiect la IBC. Alături de blocul de locuinţe de 10 etaje aflat în construcţie, proiectul Riviera, gândit pentru terenul de lângă mall şi facultăţile cu profil economic, include un hotel de 4* şi o clădire de birouri. Riviera Regionala Development a obţinut în decembrie certificatul de urbanism (de informare privind posibilităţile de construire) pentru o clădire de birouri, arată datele primăriei. Chiriile pentru spaţii de birouri variază între 5 şi 16 euro/mp, iar cele pentru spaţii comerciale între 3 şi 45 de euro/mp, conform SpaţiiComerciale.ro, proiect al Imobiliare.ro.

Cluj-Napoca, după Timişoara şi Bucureşti

„Pornim cu 9.500 de spaţii comerciale din 437 de localităţi. O treime din oferta disponibilă deja pe site este concentrată în Bucureşti, urmează Timişoara (1.500 de anunţuri) şi Cluj-Napoca (980 de anunţuri)", a declarat Adrian Erimescu, directorul general al Imobiliare.ro.

 

 

Comenteaza