Bitcoin, un nou record luni, după ce duminică a depăşit pragul de 9.400 de dolari

Bitcoin, un nou record luni, după ce duminică a depăşit pragul de 9.400 de dolari
Creşterea interesului pentru criptomonede vine şi pe fondul anunţului realizat de CME potrivit căruia va introduce contracte futures pentru bitcoin în a doua săptămână din decembrie.

Criptomoneda a ajuns la 9.682,10 dolari, luni dimineaţă, la doar câteva ore după ce a trecut de nivelul de 9.400 de dolari, potrivit CoinDesk.

„Creşterea pare să se datoreze retailului", susţine Brian Kelly, director general al BKCM, o firmă de investiţii specializată în macroeconomie şi activităţi digitale.

Cea mai mare platformă de tranzacţionare a bitcoin din Statele Unite, Coinbase, a înregistrat aproape 100.000 de conturi noi în perioada miercuri-vineri, ajungând la un total de 13,1 milioane. Coinbase avea aproape 4,9 milioane de utilizatori în luna noiembrie a anului trecut.

Ziua Recunoştinţei (Thanksgiving) a fost celebrată în Statele Unite pe 23 noiembrie, ultima zi de joi a lunii. Black Friday a avut loc ziua următoare, pe 24 noiembrie. Lunea cibernetică (Cyber Monday), prima luni după Ziua Recunoştinţei, este aşteptată să genereze vânzări online în valoare de peste 6 miliarde de dolari.

 

Comenteaza