“Blonda lui Boc” rămâne administrator la CFR Infrastructură

“Blonda lui Boc” rămâne administrator la CFR Infrastructură

Ștefania Ferencz rămâne membru al Consiliul de Administrație (CA) al companiei de stat CFR Infrastructură, alături de Laura-Daniela Gîrlă, Mihaela Mocanu și George-Bogdan Ilea.

Profesorul universitar Gabriel Popa este noul președinte al CA și îl înlocuiește în funcție pe George-Bogdan Ilea, avocat din Sălaj, județ de unde provine și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, conform platformei Club Feroviar.

În CA rămâne membră Ștefania Ferencz, secretarul general al Ministerului Transporturilor, cunoscută drept o persoană de încredere a fostului premier Emil Boc, acum primar al Clujului. De profesie avocat, ea a fost numită la minister la scurt timp după ce PNL a preluat guvernarea.

Ferencz a fost consilieră a premierului Boc. În perioada 2000-2004, când Boc era deputat, a fost șefa lui de cabinet. Înainte de a-l însoți pe la București în 2008, în momentul în care a acesta fost numit premier, Ferencz ocupa la Primăria Cluj-Napoca funcția de șef al Direcției patrimoniului municipiului și evidența proprietății. Ferencz a trecut, de-a lungul carierei sale, prin mai multe funcții publice influente.

După demisia lui Boc din funcția de premier, în 2012,  era numită secretar general adjunct al guvernului, cu rang de secretar de stat. Între timp, a devenit membru în Consiliul de Administrație al E.ON Gaz, membru în Consiliul de Supraveghere al Contragarantare, unde acționar este statul român, și membru în Comitetul Interministerial de Finanțări, Garanții și Asigurări al Eximbank. În 2012, este numită comisar în Comisia Națională a Valorilor Mobiliare.

Din Consiliul de Administrație al gestionarului infrastructurii feroviare a făcut parte, până la finele lunii ianuarie, și Dan Costescu, actualul director general al CFR Călători. El și-a dat demisia după ce a fost numit în fruntea operatorului feroviar de stat, pentru a evita o situație de incompatibilitate.

Mihaela Mocanu este licenţiată în Căi Ferate, Drumuri şi Poduri (cu masterat în hidrotehnică) şi în Economie (comerţ). Ea a lucrat, din anul 2000, la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, transformată ulterior în Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). De-a lungul timpului, ea a fost membru în consiliile de administrație de la CNAIR, Tarom și Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați. Mocanu a fost și consilierul personal al fostului ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc.

Laura Diana Gîrlă este directorul Direcției Economice a Ministerului Transporturilor. Ea a mai făcut parte din Consiliul de Administrație al CNAIR.

Gabriel Popa a absolvit Institutul Politehnic București în 1985, iar în 1994 și-a susținut teza de doctorat, devenind doctor inginer, potrivit CV-ului său. În perioada 1985-1988 a lucrat ca inginer la CFR, unde s-a ocupat de urmărirea şi realizarea activităţilor de reparaţii şi întreţinere a locomotivelor electrice.

Până în 1990, a fost cercetător științific la Institutul de Cercetări şi Proiectări în Tehnica Transporturilor. În 1988, a devenit cadru didactic asociat la Universitatea Politehnica din Bucureşti, unde este profesor universitar la aceeași catedră.

Comenteaza