Boagiu: MTI vrea ca bugetul pe 2012 să asigure cofinanţarea proiectelor, rovinieta nu se va scumpi

Boagiu: MTI vrea ca bugetul pe 2012 să asigure cofinanţarea proiectelor, rovinieta nu se va scumpi
Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, astăzi, la Suceava, că în bugetul din 2012 vrea ca resursele financiare să fie alocate pentru cofinanţarea proiectelor cu fonduri europene în derulare şi cele cu credite de la Banca Europeană de Investiţii, ea anunţând că rovinieta nu se va scumpi.

"Noi am cerut ca şi anul acesta majoritatea resurselor financiare să fie concentrate pe cofinanţarea proiectelor de la Uniunea Europeană şi pe cele finanţate din credite de la Banca Europeană de Investiţii", a spus Boagiu într-o conferinţă de presă, citată de corespondentul MEDIAFAX.

Ea a arătat că sunt, în prezent, în execuţie, în România, circa 2.500 de kilometri de drumuri naţionale, iar valoarea totală estimativă este de două miliarde de euro, credite de la BEI, din care 50 la sută reprezintă credit, iar restul este contribuţie de la bugetul de stat.

Ea a arătat că în Moldova nu există culoare de autostradă, dar că prin deblocarea creditului de la BEI se fac modernizări de drumuri şi în această zonă a României.

Ministrul Transporturilor a mai spus că, în ceea ce priveşte construcţia de autostrăzi, în această perioadă, ca urmare a finanţării existente, MTI se concentrează pe coridorul IV pan-european, dar este preocupat şi de un culoar nord-sud.

"Avem în pregătire un coridor de la nord la sud. Am discutat despre el. Ţinta cea mai importantă este de a identifica şi finanţarea", a spus Boagiu, adăugând că autostrăzile sunt scumpe.

Anca Boagiu a afirmat că nu s-a propus creşterea costului rovinietei, menţionând că aceasta reprezintă o sursă importantă de venituri pentru CNADNR.

"Nu ne-am propus o creştere a rovinietei", a spus ministrul.

 

Comenteaza