Boc a "bătut palma" cu bancherii. Cum vor finanța administrația publică

Boc a "bătut palma" cu bancherii. Cum vor finanța administrația publică
Cele două organizații au decis să se implice în finanțare și digitalizare

Edilul clujean Emil Boc, președintele Asociației Municipiilor din România (AMR) a încheiat un protocol cu băncile din țară care vizează finanțarea necesară dezvoltării acestor localități. 

AMR și Asociația Română a Băncilor (ARB) au convenit un protocol de colaborare care, prin intermediul acțiunilor realizate, va contribui la dezvoltarea economică a României și la menținerea unui dialog continuu și aplicat între finanțatori, investitori și administrația publică locală.

Documentul urmează să includă acțiuni de reprezentare pentru îmbunătățirea cadrului  legislativ pe segmentele administrație publică, financiar-bancar și la nivel economic și va facilita derularea unui proiect de educație financiară adresat învățământului preuniversitar la nivelul municipiilor.

Principalele linii strategice vizează contribuția la creșterea economică sustenabilă prin accelerarea digitalizării prin îmbunătățirea cadrului legislativ și recunoașterea semnăturii electronice, creșterea nivelului de educație financiară și a gradului de intermediere financiară. Cele două organizații își propun identificarea nevoilor curente și specifice de finanțare pentru dezvoltarea municipiilor și colaborarea pentru elaborarea Codului Finanțelor Publice Locale.

Părțile vor realiza programe comune în domeniile pe care le reprezintă și își vor acorda sprijin reciproc în dezvoltarea şi implementarea acestor programe. AMR a fost reprezentată la această întâlnire de Emil Boc, președinte, și de Constantin Mitache, director general, în timp ce ARB a fost reprezentată de Sergiu Oprescu, președintele Consiliului Director, și Florin Dănescu, președinte executiv.

AMR este persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, neguvernamentală şi apolitică, constituită în vederea promovării şi protejării intereselor comune ale autorităţilor administraţiei publice locale pentru soluţionarea şi gestionarea nevoilor publice în numele şi pentru interesul comunităților locale. 

ARB este una dintre cele mai puternice asociaţii profesionale din România, care reprezintă întreaga piață bancară formată din băncile active în sectorul financiar și care s-a extins prin includerea a nouă membri afiliați, companii nonbancare. Comunitatea bancară pune la dispoziție 800 de specialiști din cadrul instituțiilor de credit și membrilor afiliați care participă la cele 24 de comisii tehnice.

Comenteaza